Brojni problemi za iPhone 16 i to na samom startu

Novi iPhone 16 je zvanično u prodaji, ali mnogi korisnici prijavljuju brojne greške i to tek što su ga otpakovali. Neki se žale na učestale zastoje pri kucanju, dok su drugi iskusili probleme sa neodgovarajućim radom komandi na dodir, za šta se sumnja da je uzrok povezan sa iOS softverom.

Prema informacijama koje prenosi 9to5mac, mnogi korisnici iPhone 16 Pro prijavili su da je osetljivost komandi na dodir, prilično problematična. Gestovi za prevlačenje i pritisak često bivaju ignorisani od strane sistema, što dovodi do neodgovarajuće reakcije uređaja. Posebno je problematično kada ruka dodirne područje blizu “kontrola kamere”, što lako izaziva neželjene reakcije.

Preliminarni zaključak je da ovaj problem može nastati zbog preosetljivo kalibrisane sistemske procene “slučajnog dodira”. Dodatno, zbog smanjenih ivica oko ekrana iPhone 16 Pro modela, korisnici češće nenamerno dodiruju ekran prilikom držanja telefona, što dovodi do čestog odbijanja komandi od strane sistema. Sumnja se da je reč o softverskom problemu, koji će biti rešen kroz buduće Apple ažuriranje.

Pored toga, pošto iPhone 16 Pro dolazi sa najnovijim iOS 18 sistemom, nije izbegao određene probleme u radu sa novim softverom. Neki korisnici se žale na učestale greške pri kucanju, poput “gutanja slova” i visoke stope greški pri unosu. Takođe su prijavljeni problemi sa vidžetima, poput nepravilnog prikaza informacija, a neki korisnici su doživeli i potpuni pad sistema.

Source link

Novi iPhone 16 je zvanično u prodaji, ali mnogi korisnici prijavljuju brojne greške i to tek što su ga otpakovali. Neki se žale na učestale zastoje pri kucanju, dok su drugi iskusili probleme sa neodgovarajućim…