Preliminarne karakteristike novog Galaxy S25 Ultra otkrivaju ambiciozne planove Samsunga

Očekuje se da će Samsungova Galaxy S porodica ponovo zauzeti tron tokom prve polovine 2025. godine, sa planiranim lansiranjem nove Galaxy S25 serije u januaru. Izgleda da Samsung priprema značajno poboljšanje karakteristika za Galaxy S25 seriju u celini, a posebno za model Galaxy S25 Ultra.

Ove informacije o Galaxy S25 Ultra dolaze od dobro povezanog tima iz GalaxyClub-a u Holandiji. Oni takođe ističu da najnovije informacije o dizajnu pokazuju prilagođeni pristup izgledu telefona, sa tendencijom ka oštrijem i „kutijastijem“ dizajnu, umesto uobičajeno pominjanih zaobljenih ivica.

Iako nisu poznati svi detalji o glavnoj kameri Galaxy S25 Ultra, moguće je izvući neke zaključke iz najnovijih do duše, nezvaničnih informacija. Poznati insajder IceUniverse je došao do kućišta za S25 Ultra, a otvori za sočiva i senzore govore svoju priču.

Zašto bi ga inače nazvali internim kodnim imenom “paradigma”?

Paradigmatska promena se verovatno neće odnositi na promenu dizajna oko četiri glavna sočiva; kućište zadržava iste okvirne dimenzije za kamere. Pored tih otvora nalaze se prostori za laserski daljinomer koji se koristi za autofokus, kao i za LED blic (koji takođe služi kao ugrađena lampa).

Verovatnije je da će bilo kakva promena dostojna oznake “paradigma” biti unutar kućišta. Postoji stalna trka na mnogim frontovima. Kvalitet i mogućnosti kamera su se iz godine u godinu poboljšavale u Galaxy S seriji, kao što je to slučaj gotovo u čitavoj industriji. Tehnologija ekrana se stalno unapređuje, procesori su bolji zahvaljujući Murovom zakonu i svake godine novi telefon je “bolji” od prethodnog.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Očekuje se da će najveća promena stići na polju softvera. Januara 2024. godine, Samsung je izdao Galaxy AI. Zahvaljujući veličini baze korisnika Galaxy uređaja i činjenici da je softverski paket unazad kompatibilan sa mnogim telefonima iz Galaxy S i Galaxy A serije, Galaxy AI je postao jedna od najvećih AI platformi za pametne telefone.

Google je u avgustu izdao svoju drugu generaciju pametne AI platforme sa serijom Pixel 9. Samsung bi mogao napraviti značajan korak napred u 2025. sa novim i unapređenim funkcijama, što bi moglo biti viđeno kao paradigmatski trenutak. Jedna od potencijalnih oblasti za unapređenje mogla bi biti Samsungov nedavni fokus na zdravlje i način života. Povećanje upotrebe AI tehnologije za prikupljanje zdravstvenih podataka putem novih dodataka, uz bolju analizu i vođenje korisnika, moglo bi se smatrati paradigmatskim trenutkom, zavisno od toga koliko daleko Samsung pomeri granice.

Sa četiri meseca do lansiranja, sigurni smo da će se dodatni detalji o Samsungovom vodećem pametnom telefonu uskoro pojaviti, a paradigma će postati jasnija, piše Forbes.

Source link

Očekuje se da će Samsungova Galaxy S porodica ponovo zauzeti tron tokom prve polovine 2025. godine, sa planiranim lansiranjem nove Galaxy S25 serije u januaru. Izgleda da Samsung priprema značajno poboljšanje karakteristika za Galaxy S25…