AMD proširuje FPGA automobilske klase sa manjom, cenovno optimizovanom porodicom za ADAS i digitalni kokpit

Manji silicijumski uređaji postaju sve prisutniji u automobilskim senzorima i digitalnom kokpitu automobila. Prema konsultantskoj firmi Yole Intelligence, procenjuje se da tržište kamera za napredne sisteme za pomoć vozaču (ADAS) 2023. godine iznosi 2 milijarde dolara, a predviđa se da će dostići 2,7 milijardi dolara do 2029. godine.

Kako bi zadovoljio ove potrebe tržišta, AMD uvodi najnoviji dodatak AMD Automotive XA porodici: Artix™ UltraScale+™ XA AU7P . Ovaj ekonomični FPGA kvalifikovan je za automobile i optimizovan za upotrebu u ADAS senzorskim aplikacijama i infotainment-u u vozilu (IVI).

Novi Artix™ UltraScale+™ XA AU7P dostupan je u pakovanju od 9×9 mm, najmanjem paketu dostupnom za bilo koji AMD 16nm FPGA ili adaptivne SoC-ove. Ovaj tanak i lagan uređaj idealan je za kamere ili aplikacije za prikaz u vozilu. Takođe je dostupan u paketu veličine čipa, dizajniranom za povećanu gustinu rutiranja/signala za I/O, bolju pouzdanost lemnih spojeva i poboljšane električne performanse.

Artix UltraScale+ uređaj je najnoviji član AMD portfelja automobilskih , sigurnih i visoko skalabilnih FPGA i adaptivnih SoC-a, koji takođe uključuje porodice proizvoda AMD Spartan™ 7, Zynq™ 7000 i Zynq UltraScale+.

Kako se automobilsko tržište širi, optimizacija formata, snage i obrade medija postala je još važnija za OEM proizvođače automobila i prvostepene dobavljače,” rekao je Wayne Lyons, viši direktor marketinga, automobilski segment, AMD. “Sa izdavanjem ovog novog Artix UltraScale+ uređaja malog formata, AMD nastavlja svoju posvećenost razvoju uređaja koji se bave ADAS i IVI sinergijom.”

Kupci već dizajniraju Artix UltraScale+ AU7P FPGA u svoje ADAS rubne uređaje kao što su termalne i IR kamere. Dizajneri automobila mogu koristiti ove uređaje za unos podataka i obradu slike/videa za senzore rubova. Osim toga, ovi uređaji se mogu povezati sa ekranima u vozilu kako bi se poboljšale funkcije infotainmenta.

AMD Artix UltraScale+ XA AU7P FPGA nude visoku gustinu izračunavanja signala i optimizovani I/O u najmanjem formatu dostupnom iz AMD auto portfelja. Artix UltraScale+ uređaji pomažu korisnicima da maksimiziraju sistemske performanse sa visokim DSP propusnim opsegom za ADAS rubne aplikacije koje su osetljive na troškove i niske potrošnje, uključujući umrežavanje, obradu videa, te sigurnosne funkcije za sigurno povezivanje.

AMD u automobilskoj industriji

Kako tempo inovacija nastavlja da se ubrzava u automobilskoj industriji, potreba za ubrzanjem računara i grafičkim tehnologijama visokih performansi raste. AMD je na čelu ove prelomne tačke, sa najširom linijom CPU-a, GPU-a, FPGA i adaptivnih SoC-a visokih performansi. Od pokretanja informaciono-zabavnih sistema u vozilu do naprednih sistema za pomoć vozaču, autonomne vožnje i mrežnih aplikacija gde je funkcionalna bezbednost od najveće važnosti, AMD obezbeđuje proizvođačima automobila na jednom mestu za silicijumska i softverska rešenja. Za više informacija posetite AMD-ovu Automotive web stranicu .

Source link

Manji silicijumski uređaji postaju sve prisutniji u automobilskim senzorima i digitalnom kokpitu automobila. Prema konsultantskoj firmi Yole Intelligence, procenjuje se da tržište kamera za napredne sisteme za pomoć vozaču (ADAS) 2023. godine iznosi 2 milijarde…