Nekoliko nedoumica oko Upwork platfome kao paušalac

Pozdrav svima. Nakon istraživanja na temu rada na Upwork platformi kao preduzetnik paušalac imam još nekoliko dilema, jer su pojedini odgovori koje sam pronašao nepotpuni ili podeljeni. Da napomenem da jedna firma iz USA želi da me angažuje za projekat koji će trajati nekoliko meseci. Dakle samo Upwork dolazi u obzir (ne bih ulazio u detalje, znam da nije idealno). Nedoumice su sledeće:

  1. Kada se registrujem na Upwork da li upisujem lično ime ili ime firme? Pitam zbog toga da ne bih imao problema sa fakturisanjem kasnije.

  2. Na koga glasi faktura, na klijenta ili Upwork? Ovde su stavovi podeljeni, mislim da ipak treba fakturisati klijentu jer je on nalogodavac, a ne platforma.

  3. Kada je u pitanju iznos, da li se fakturiše celokupan iznos, ili samo iznos koji mi pripadne nakon što Upwork skine svoju naknadu? Kako u tom slučaju da pravdam razliku između fakturisane i uplaćene sume?

  4. Klijent je rekao da bi mi pokrio i Upwork fee, dakle ako, primera radi, naplaćujem $100, onda npr fakturišem $120? (ovo mu dođe više kao konstatacija nego pitanje)

  5. Da li moram da imam Paypal ili Pioneer, ili mogu da povežem dolarski bankovni račun firme direktno na Upwok? Novac svakako mora na kraju ići na račun firme, pretpostavljam da je bolje bez posrednika.

Hvala svima, ukoliko neko može da mi malo razjasni situaciju, ili čak eventualno predloži neku povoljniju platformu bilo bi odlično.

View Reddit by DeliciousSlide2455View Source

Pozdrav svima. Nakon istraživanja na temu rada na Upwork platformi kao preduzetnik paušalac imam još nekoliko dilema, jer su pojedini odgovori koje sam pronašao nepotpuni ili podeljeni. Da napomenem da jedna firma iz USA želi…