Želite da odmah koristite novi OpenAI o1 model? Imate dve opcije, a ChatGPT nije potreban

Ako ste strastveni korisnik usluga veštačke inteligencije, verovatno želite da isprobate novi OpenAI o1 model, koji se odlikuje najnaprednijim mogućnostima zaključivanja do sada. Međutim, ako koristite neki drugi model, možda ne želite da kreirate OpenAI nalog ili se pretplatite. Sa sledeće dve platforme, to vam neće biti potrebno.

U ponedeljak je CEO Perplexity-a, Aravind Srinivas, putem X posta objavio da je Perplexity dodao fokus na “zaključivanje” u beta verziji, zasnovan na OpenAI o1-mini modelu. Ova opcija je ograničena na korisnike Perplexity Pro paketa, koji košta 20 dolara mesečno. 

Iako je Perplexity pretraživač zasnovan na AI-u, Srinivas je dodao da korisnici neće moći da pristupe ovoj funkciji u pretrazi zbog sporijih performansi o1 modela. Umesto toga, preporučuje korisnicima da koriste Perplexity za zagonetke, matematiku i programiranje.

Korisnici Perplexity Pro-a imaju limit od 10 sesija dnevno, a druge koristi uključuju pristup vodećim AI modelima kao što su GPT-4o, Claude 3 Sonnet/Opus i Sonar Large 32k baziran na Llama 3 70b.

Druga opcija je You.com, koji nudi OpenAI o1-preview i o1-mini modele uz Pro plan koji košta 20 dolara godišnje. Kompanija ne postavlja ograničenja za korišćenje ovog modela. 

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Međutim, You.com ima prednost jer nudi gotovo sve vodeće AI modele, uključujući GPT-4o, Claude 3.5 Sonnet, Llama 3, Mistral Large 2, Gemini 1.5 Flash, Command R i još mnogo toga.

Naravno, najdirektniji način da pristupite o1 modelima je putem ChatGPT-a. Svi korisnici mogu pristupiti o1-mini modelu, pri čemu ChatGPT Plus korisnici imaju 50 poruka dnevno, dok besplatni korisnici imaju limit koji još nije zvanično objavljen, ali je verovatno manji. 

Korisnici ChatGPT Plus-a takođe mogu pristupiti o1-preview modelu sa limitom od 50 poruka nedeljno, a cena pretplate je ista kao i kod ostalih premium AI usluga – 20 dolara mesečno. Ostali benefiti ChatGPT Plus-a uključuju neograničen pristup analizi podataka, upload fajlova, viziju, pretragu weba i kreiranje prilagođenih GPT-ova, prenosi ZDNet.

Source link

Ako ste strastveni korisnik usluga veštačke inteligencije, verovatno želite da isprobate novi OpenAI o1 model, koji se odlikuje najnaprednijim mogućnostima zaključivanja do sada. Međutim, ako koristite neki drugi model, možda ne želite da kreirate OpenAI…