Samsung Electronics osvojio 45 nagrada, uključujući dve zlatne, na dodeli Međunarodnih nagrada za izvrsnost u dizajnu za 2024. godinu

Samsung Electronics Co., Ltd. saopštio je da je osvojio priznanja za izvrsnost u dizajnu na dodeli Međunarodnih nagrada za izvrsnost u dizajnu (IDEA) za 2024. godinu. Među priznanjima su dve zlatne, jedna srebrna i dve bronzane nagrade, kao i 40 finala.

PCPress.rs Image

IDEA – jedan od najprestižnijih programa nagrada za dizajn – organizuje Društvo industrijskih dizajnera Amerike (IDSA). Osnovana 1980, IDEA nagrađuje dostignuća u industrijskom dizajnu. IDEA je ove godine odabrala pobednike u 20 kategorija, uključujući dom, tehnologiju široke potrošnje i digitalnu interakciju. Ključni kriterijumi ocenjivanja takođe obuhvataju inovacije u dizajnu, koristi po korisnika, koristi po društvo itd.  

Dizajn kompanije Samsung odražava promene vrednosti i inovativnu tehnologiju kompanije. Kompanija je nagrađena za izvrsnost u dizajnu usmerenu na način života i iskustvo korisnika.

PCPress.rs Image

„Ove nagrade su važna potvrda naše neumorne posvećenosti pomeranju granica dizajna koji se ljudima dopada“, izjavio je Tiem Rou (TM Roh), predsednik i direktor Centra za korporativni dizajn u kompaniji Samsung Electronics. „I dalje ćemo biti usmereni ka razvoju inovativnog dizajna koji obogaćuje život naših korisnika i ostaje veran suštini svakog proizvoda.“

Samsung je osvojio dve zlatne nagrade za ove izuzetne inovacije:

  • Galaxy AI UX uvodisvrsishodnu inteligenciju sa ciljem unapređenja svakog aspekta života, posebno omogućavanjem nesmetane komunikacije na svakom mestu u svakom trenutku. Funkcije koje donosi se mogu sa lakoćom koristiti u svakodnevnom životu – uz prevođenje koje uklanja jezičke barijere, prevođenje uživo koje automatski prevodi pozive, pomoć pri sastavljanju beleški koja korisnicima omogućava da prave inteligentne sažetke svojih beleški, pomoć pri pretrazi za sažimanje i prevođenje internet stranica i pomoć pri ćaskanju za pisanje poruka na jeziku koji korisniku najviše odgovara.
PCPress.rs Image

Samsung je osvojio srebrnu nagradu za ovaj najsavremeniji proizvod:

  • Galaxy Z Flip5, sklopivi pametni telefon koji koristi novi faktor forme i veći ekran na poklopcu za savršeno korisničko iskustvo.

Samsung je osvojio dve bronzane nagrade za ove primere skladnog dizajna:

  • Galaxy Tab S9 serija kombinuje prenosivost tableta sa njegovom moćnom funkcionalnošću. Raznovrsan format i robusni alati i aplikacije ga čine odličnim izvorom produktivnosti tokom celog dana.
  • AI Vision Inside[1] prepoznaje čak 33 svežih prehrambenih artikala kada se unose i iznose iz Bespoke Flex™ frižidera sa 4 vrata sa AI Family Hubom™+ i potom popunjava spisak hrane.

Od proizvoda do UX dizajna, ukupno 45 nagrada za TV uređaje, kućne aparate i pametne telefone

Veliki broj Samsung proizvoda je bio među finalistima, a među njima su:

  • Neo QLED 8K, TV uređaj koji pruža imersivno iskustvo uz infinity air dizajn.
  • Music Frame, podesivi bežični zvučnik osmišljen da se savršeno uklopi u okruženje.
  • Bespoke AI Laundry Combo™, all-in-one mašina za veš i sušilica.
  • Easy Setting Box, koji korisnicima omogućava da razdele ekrane na više delova za unapređeno obavljanje više zadataka istovremeno i produktivnost. Takođe nudi funkcionalnost i računara i pametnog monitora korišćenjem jednog miša, bez daljinskog upravljača.
  • Ambalaža izdanja Galaxy Z Flip5 Maison Margiela predstavlja posebnu saradnju sa pariskim ateljeom visoke mode Maison Margiela koja odražava njegov stil bez završne obrade korišćenjem izražajnog šava u središtu preklopa. Papirna tkanina koja pokriva spoljašnji deo pakovanja se savršeno uklapa sa uređajem uz estetiku visoke mode ateljea Maison Margiela. 

Source link

Samsung Electronics Co., Ltd. saopštio je da je osvojio priznanja za izvrsnost u dizajnu na dodeli Međunarodnih nagrada za izvrsnost u dizajnu (IDEA) za 2024. godinu. Među priznanjima su dve zlatne, jedna srebrna i dve…