Google Chrome bi uskoro mogao da vrati deljenje grupa tabova (tab group sharing)

Kada je Google prvi put uveo grupe tabova u Chrome za Android, funkcija je uključivala opciju koja je omogućavala korisnicima da dele grupe tabova sa drugima.

PCPress.rs Image

Evo kako bi moglo da izgleda kada bude objavljeno

Međutim, Google je uklonio ovu opciju u narednom izdanju negde 2021. godine. Opcija više ne postoji u aplikaciji browsera i ne možete je čak ni omogućiti preko zastavica (flags), ali izgleda da Google radi na novoj implementaciji koja bi mogla stići sa budućim ažuriranjem.  

Ranije ste mogli da pristupite opciji za deljenje grupa tabova tako što biste izabrali grupu tabova i otvorili meni sa tri tačke. Sada Google radi na namenskom dugmetu za ovu funkciju kako bi joj se lakše pristupilo, prema kodiranju koje je otkrio Leopeva64 na X-u. Ovo novo dugme za deljenje će se pojaviti na vrhu grupe tabova pored dugmadi za dodavanje tabova i otvaranje menija sa tri tačke.  

Izborom novog dugmeta za deljenje otvoriće se prozor “Invite people”, gde ćete moći da pozovete druge da pogledaju grupu tabova unosom njihovih emailova. Kada primalac prihvati vašu pozivnicu, grupa tabova će prikazati novi indikator deljene grupe sa profilnom slikom primaoca. U slučaju da korisnik nema profilnu sliku, ovaj indikator će prikazati prvo slovo njihovog imena u krugu. Glavna stranica sa tabovima će takođe prikazati indikator u obliku pilule na deljenim grupama tabova.  

Meni sa tri tačke u deljenim grupama tabova će uključivati četiri dodatne opcije koje će vam omogućiti da upravljate deljenjem, proverite nedavne aktivnosti, zatvorite grupu ili obrišete grupu. Meni sa tri tačke na stranici grupa tabova, s druge strane, će vam dati opcije da otvorite ili napustite grupu.  

Deljenje grupa tabova trenutno nije funkcionalno u trenutnom Chrome Canary izdanju, tako da može proći neko vreme pre nego što funkcija bude dostupna korisnicima. Google bi mogao da napravi dodatne promene u međuvremenu, tako da krajnji rezultat možda neće izgledati tačno onako kako je opisano iznad.

Izvor: Androidauthority

Source link

Kada je Google prvi put uveo grupe tabova u Chrome za Android, funkcija je uključivala opciju koja je omogućavala korisnicima da dele grupe tabova sa drugima. Evo kako bi moglo da izgleda kada bude objavljeno…