Redmi Note 13 Pro+ stiže ovog meseca sa Dimensity 7200 Ultra i 200 MP kamerom


U nekoliko postera najave saznali smo ključne specifikacije novog Redmi Note 13 Pro+ telefona. On će biti opremljen Dimensity 7200 Ultra čipsetom, namunjenom varijantom Mediatek SoC-a napravljenom u 4 nm proizvodnom procesu. Pored toga, telefon dolazi sa Samsung ISOCELL senzorom rezolucije 200 MP koji bi trebalo da donese ozbiljan pomak kada je kvalitet fotografije u pitanju.

Veliki senzor takođe omogućava i napredni digitalni zum s obzirom na veliku rezoluciju kojom raspolaže. Redmi se dodatno hvali saradnjom sa kompanijama Samsung i MediaTek koje nude „nove domete 200 MP fotografija“. Pomenuti ISOCELL HP3 senzor je isti onaj koji smo videli u Redmi Note 12 Pro+ modelu, ali bi novi 4 nm čipset i drugi ISP mogli da naprave razlike u kvalitetu fotografija i video snimaka.

Interesantno je da Xiaomi nije otkrio datum premijere, već da u posterima piše samo – „vidimo se ovog meseca“, što znači da imamo još samo nekoliko nedelja dok taj period ne istekne. Ono što je takođe interesantno je da, ako se vodimo po dosadašnjoj praksi, možemo da očekujemo da, pored Redmi Note 13 Pro+, Xiaomi predstavi i druge modele Redmi Note 13 serije. Pre svega mislimo na Redmi Note 13 i Redmi Note 13 Pro.

Da podsetimo, pojavile su se i informacije da će Xiaomi pre 11. novembra predstaviti i svoju Xiaomi 14 seriju telefona, prvu koju će pokretati Snapdragon 8 Gen 3 čipset.



Source link

U nekoliko postera najave saznali smo ključne specifikacije novog Redmi Note 13 Pro+ telefona. On će biti opremljen Dimensity 7200 Ultra čipsetom, namunjenom varijantom Mediatek SoC-a napravljenom u 4 nm proizvodnom procesu. Pored toga, telefon…