Fortnite se vraća na iOS u EU dok Epic Games Store debituje na mobilnim uređajima

Veliki je dan za Epic Games.

PCPress.rs Image

Ne samo da je kompanija pokrenula najnoviju sezonu Fortnite-a, već je postigla dugoočekivanu ambiciju dovodeći Epic Games Store na mobilne uređaje. Aplikacija je sada dostupna na iOS-u u Evropskoj Uniji i na Android-u širom sveta. To znači da je Fortnite ponovo dostupan na iOS-u u EU bez potrebe za oslanjanjem na usluge igranja u oblaku.

Možda se sećate da je Epic pokušao da zaobiđe procenat koji Apple i Google uzimaju od kupovina unutar aplikacije govoreći Fortnite igračima na iOS-u i Android-u da mogu da uštede novac kupujući u igri V-Bucks direktno od izdavača.

Apple i Google su uklonili Fortnite iz svojih prodavnicA. Na taj način su učinili igru neigrivom na njihovim platformama. Epic više nije mogao da je ažurira kako bi održao paritet sa verzijama za konzole i PC. Epic je brzo tužio obe kompanije, započinjući pravne bitke koje se još uvek odvijaju.

Fall Guys na iOS i Android po prvi put

Ali EU je otvorila vrata za povratak Fortnite-a na iOS sa stupanjem na snagu Zakona o digitalnim tržištima ove godine. Epic je u početku 2024. godine naveo da će doneti svoju prodavnicu igara i Fortnite na iOS u EU ove godine. Nakon još više cekanja od strane Epic-a kada je Apple dvaput odbio aplikaciju napokon je odobrio verziju Epic Games Store-a za iOS u julu.

Pored zvaničnog povratka Fortnite-a na mobilne uređaje, Epic Games Store donosi Fall Guys na iOS i Android po prvi put. Mobilna verzija odličnog platformskog battle royale-a ima skoro potpunu paritet sa verzijama za konzole i PC. Način za kreiranje nivoa nije dostupan na iOS-u ili Android-u za sada. U suprotnom, igra podržava potpuno povezivanje i napredovanje sa drugim verzijama jer je sve usklađeno putem vašeg Epic naloga.

Rocket League Sideswipe, mobilna verzija Rocket League-a, takođe je dostupna putem Epic prodavnice na iOS i Android-u. Epic planira da sarađuje sa drugim developerima kako bi doveli njihove naslove na prodavnicu u budućnosti.

Pored toga, Epic čini svoje igre dostupnim na drugim prodajnim mestima za mobilne uređaje, počevši od AltStore PAL. Takođe planira da to učini na Aptoide-ovoj iOS prodavnici u EU, ONE Store na Android-u i drugim prodavnicama aplikacija.

“Plima se menja i mobilni ekosistem konačno se otvara za konkurenciju. Zahvalni smo Evropskoj komisiji što je omogućila lansiranje Epic Games Store-a. Zatim, što je ponudila naše igre korisnicima iOS-a u Evropskoj Uniji,” rekao je osnivač i CEO Epic Games-a Tim Sweeney. “Sada korisnici iOS-a u Evropi i svi Android korisnici mogu da pristupe našoj prodavnici i igrama, kao što su oduvek mogli na otvorenim platformama kao što su PC i Mac. Borba nije gotova, ali ovo je opipljiv napredak za developere i potrošače koji mogu da počnu da koriste prednosti konkurencije i izbora.”

Izvor: Engadget

Source link

Veliki je dan za Epic Games. Ne samo da je kompanija pokrenula najnoviju sezonu Fortnite-a, već je postigla dugoočekivanu ambiciju dovodeći Epic Games Store na mobilne uređaje. Aplikacija je sada dostupna na iOS-u u Evropskoj…