Google Essentials aplikacija za Windows integriše ključne Google usluge

Ako kupite novi Hewlett-Packard (HP) laptop u narednih nekoliko nedelja, primetićete novu aplikaciju u „Start“ meniju pod nazivom Google Essentials. Google je u četvrtak najavio da će nova aplikacija objediniti neke od njihovih osnovnih usluga kao što su Google Photos, Google Drive i Google Messages.

Aplikacija Google Essentials neće samo sadržati prečice do najkorišćenijih usluga, već će takođe centralizovati informacije o vašem Google nalogu i sačuvane fajlove kao što su dokumenti, fotografije i igre iz Google Play Games. Kvalifikovani pretplatnici će takođe dobiti dvomesečnu probnu verziju Google One cloud skladišta sa 100GB prostora.

Na blogu je navedeno da će Google Essentials biti dostupan samo na Windows računarima, počevši od novih Hewlett-Packard (HP) laptopova, uključujući modele kao što su Spectre, Envy, Pavilion, OMEN i Victus. Google planira da aplikaciju Essentials učini dostupnom na više Windows PC brendova u budućnosti. Koncept aplikacije koja objedinuje Google usluge veoma podseća na staru Windows Live Essentials kolekciju.

Ta kolekcija Microsoft aplikacija omogućavala je korisnicima Windowsa brži pristup aplikacijama kao što su Mail, Movie Maker, Messenger i Writer. Arhivirana verzija Windows Live Essentials instalera dostupna je na Internet Archive-u, piše Endgadget.

Source link

Ako kupite novi Hewlett-Packard (HP) laptop u narednih nekoliko nedelja, primetićete novu aplikaciju u „Start“ meniju pod nazivom Google Essentials. Google je u četvrtak najavio da će nova aplikacija objediniti neke od njihovih osnovnih usluga…