Samsung ima aduta u rukavu, novi flegšip je prvi preklopni telefon od titanijuma

Samsung je prošlog meseca predstavio svoje nove preklopne telefone Galaxy Z Fold6 i Z Flip6. Najnovije informacije govore da to nije poslednja reč južno-korejskog elektronskog giganta i tvrde da Samsung planira lansiranje Galaxy Z Fold6 Slim verzije pre kraja godine. Glavna karakteristika novog modela je da je lakši i tanji od klasičnog Galaxy Z Fold6 telefona. Glavni ekran je veći, ali ne podržava S Pen funkciju.

Korejski medij The Elec otkrio je da Samsung razmatra upotrebu nerđajućeg čelika ili titanijuma za zadnji panel Z Fold6 Slim modela. Ako se odluče za titanijum, ovo će postati prvi Samsung preklopni telefon napravljen od titanijuma. Samsung je prethodno koristio titanijum u S24 Ultra modelu.

Razumljivo je da su prva i druga generacija zadnjih panela Galaxy serije Z Fold telefona koristile nerđajući čelik. Od treće generacije, korišćen je ojačani plastični karbon za S Pen funkcionalnost, jer bi metalni materijal ometao prepoznavanje S Pen-a. Budući da Z Fold6 Slim nema funkciju S Pen, može se bez poteškoća upotrebiti nerđajući čelik ili još bolje, titanijum. Međutim, iako titanijum može učiniti telo lakšim i snažnijim, sa druge strane komplikovaniji je za upotrebu u proizvodnji.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Prema glasinama, Galaxy Z Fold6 Slim će biti opremljen sa 8-inčnim glavnim ekranom i 6,5-inčnim spoljnim ekranom. Debljina kućišta biće smanjena na svega 11 mm. Očekuje se da će novi flegšip telefon biti ponuđen na samo nekoliko specifičnih tržišta kao što su Kina i Južna Koreja. Mada ukoliko bude zaista dobar i naiđe na pozitivan odziv među korisnicima, nema razloga da ga Samsung ne ponudi globalnom tržištu.

The Elec takođe navodi da su neki delovi za Z Fold6 Slim već ušli u masovnu proizvodnju, pa se procenjuje da će Samsung veoma brzo doneti odluku o upotrebi titanijumskog materijala.

Source link

Samsung je prošlog meseca predstavio svoje nove preklopne telefone Galaxy Z Fold6 i Z Flip6. Najnovije informacije govore da to nije poslednja reč južno-korejskog elektronskog giganta i tvrde da Samsung planira lansiranje Galaxy Z Fold6…