Originalne Doom igre dobile ažuriranje sa novim sadržajima, poboljšanjima i funkcijama

Ovogodišnju QuakeCon konferenciju, Nightdive Studios, MachineGames i id Software su započeli povratkom na još jedan klasik među pucačinama iz prvog lica. Ove godine, trio je sarađivao na unapređenju performansi, uvođenju novih funkcija i dodatnom sadržaju za prve dve Doom igre. Ova nadogradnja je besplatna za sve vlasnike bilo koje od igara na modernim platformama.

Svi koji poseduju originalni Doom iz 1993. ili Doom II na digitalnim PC prodavnicama, Nintendo Switch-u, Xbox-u ili PlayStation-u, trebalo bi da isprobaju veliku nadogradnju koju je id Software objavio ove nedelje. Kompanija je unapredila moderne portove ove dve kultne FPS igre, dodajući nove funkcije i nivoe.

Doom donosi nove funkcije i nivoe

Dve klasične Doom igre, zajedno sa Master Levels of Doom II i Final Doom, povučene su iz svih prodavnica i zamenjene jednim paketom pod nazivom “Doom + Doom II,” koji konsoliduje njihov sadržaj. Ovaj paket će se automatski pojaviti u bibliotekama korisnika koji poseduju bilo Doom ili Doom II, bez dodatnih troškova.

Komplet od 10 dolara uključuje dve originalne kampanje, TNT: Evilution, The Plutonia Experiment, Master Levels, ekspanziju No Rest for the Living (koja je debitovala 2010. sa Doom 3: BFG Edition), epizode Johna Romera iz 2019. i 2023. pod nazivom Sigil, kao i novu epizodu pod nazivom Legacy of Rust. Novi paket mapa, zajednički rad id Software-a, Nightdive Studios-a i MachineGames-a, uvodi nove neprijatelje i oružja.

Multiplayer je takođe preuređen. Nadogradnja dodaje cross-play za deathmatch i co-op modove za do 16 igrača, podršku za split-screen za osam igrača na Xbox-u i PC-u, kao i 25 novih deathmatch mapa.

Novi pregledač unutar igre omogućava igračima da preuzmu mape koje je kreirala zajednica direktno u igri. Pored toga, novi port podržava bilo koji Boom-kompatibilni mod, omogućavajući korisnicima pristup stotinama mapa koje je Doom modding zajednica kreirala u poslednje dve decenije.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Bethesda je ranije objavila klasične Doom portove zasnovane na Unity-u, ali nova nadogradnja ih zamenjuje Nightdive-ovim Kex engine-om kako bi se poboljšale performanse. Konzole aktuelne generacije sada mogu pokretati igre u 4K i 120fps. Pored toga, igrači mogu prebacivati između originalnog MIDI soundtrack-a i nove IDKFA verzije koju je komponovao Andrew Hulshult, sa novim Doom II snimcima.

Nove opcije pristupačnosti uključuju izbor fontova, pretvaranje teksta u govor, govor u tekst chat i mod visokog kontrasta. Dodatni prevodi sada čine igre igrivim na meksičkom španskom, brazilskom portugalskom, poljskom, ruskom, japanskom, korejskom i kineskom jeziku, prenosi Techspot.

Pored toga, Bethesda slavi QuakeCon sa popustima na većinu svojih naslova na Steam-u, Epic-u, Switch-u i Xbox-u.

Source link

Ovogodišnju QuakeCon konferenciju, Nightdive Studios, MachineGames i id Software su započeli povratkom na još jedan klasik među pucačinama iz prvog lica. Ove godine, trio je sarađivao na unapređenju performansi, uvođenju novih funkcija i dodatnom sadržaju…