Starlink Mini od sada dostupan u Evropi po vrlo pristupačnoj ceni, internet čak i u najzabačenijim mestima bez signala

Kao i u SAD-u, manji tanjir je dostupan kroz Starlink Roam paket, omogućavajući korisnicima da upotrebe uređaj dok su u pokretu i na bilo kom mestu. Starlink Mini je od posebne koristi u zabačenim oblastima gde ne postoji kablovska infrastruktura ili ne dobacuje signal lokalnih provajdera mobilne telefonije ili hoćete internet u bilo kom trenutku dok putujete. Bukvalno ga možete spakovati u ruksak i poneti sa sobom.

Na Starlink.com, cena je 399 evra, ili oko 433 dolara. U Francuskoj, kompanija prodaje opremu za još nižih 339 evra (368 dolara). Američka verzija košta 599 dolara.

Pored toga, SpaceX naplaćuje evropskim pretplatnicima nižu mesečnu naknadu za internet: 40 evra za 50 GB podataka ili 59 evra za neograničene podatke (Flatrate). Nasuprot tome, pretplatnik u SAD-u mora da plati 50 dolara za 50 GB podataka ili 150 dolara mesečno za neograničene podatke. Sve to uz brzinu od 100 Mbps i podršku za Wi-Fi 6 standard bežične komunikacije

Razlika u ceni će sigurno iritirati američke korisnike. Međutim, SpaceX je nagovestio da je ta razlika neophodna kako bi se sprečilo preopterećenje Starlink mreže u zemlji.

“U područjima sa velikom upotrebom, kao što su SAD, gde Starlink Mini postavlja dodatne zahteve na satelitsku mrežu, nudimo Starlink Mini komplete po višoj ceni,” napisala je kompanija na svojoj stranici za podršku.

Što se tiče našeg područja, prodaja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori počinje uskoro, možete ga već kupiti u Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Source link

Kao i u SAD-u, manji tanjir je dostupan kroz Starlink Roam paket, omogućavajući korisnicima da upotrebe uređaj dok su u pokretu i na bilo kom mestu. Starlink Mini je od posebne koristi u zabačenim oblastima…