Google TV Streamer je novi set-top box koji nasleđuje Chromecast

Još u aprilu, pisali smo o tome da Google radi na nasledniku za Chromecast Google TV (4K) iz 2020. godine. Novi uređaj će biti nazvan “Google TV Streamer.”

Google napušta kompaktni tzv „dongle“ oblik koji se priključuje na vaš TV i ostaje van vašeg vidokruga. Kao što se vidi na fotografijama, Google prelazi na set-top/table-top dizajn koji ima nagnutu, zaobljenu  površinu tzv oblika „pilule“. Prilično je širok u poređenju sa drugim streaming uređajima, a nije jasno da li to služi nekoj funkcionalnoj svrsi. Na primer, ovo bi bilo sjajno za Ultra Wideband-powered Tap to Cast, koji je najavljen za Pixel Tablet ranije ove godine.

Google TV Streamer menja dosadašnje Chromecast uređaje

Baza u obliku pilule, čitavom uređaju daje izgled poput minijaturnog postolja za Pixel Tablet koji osim što puni uređaj sadrži i zvučnik. Dva kabla – pretpostavljamo za napajanje i HDMI vezu se nalaze iza zadnje strane. Generalno, uređaj bi trebalo da bude minimalno visok ispod vašeg televizora.

U međuvremenu, daljinski upravljač izgleda slično, ali je duži. Nakon D-Pada, imate tastere za „back“ i početni ekran u prvom redu. Taster za unos glasovnih komandi više nije brendiran sa Google Assistant oznakom, već se koristi generička ilustracija mikrofona, što je znak promena. Ima ispupčenje za raspoznavanje jer je boja upotrebljena u slučaju prisutnog tastera za početni ekran.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Taster za kontrolu jačine zvuka je premešten na prednju stranu daljinskog upravljača umesto desne bočne ivice, a sada imate i taster za isključivanje zvuka. Prečice za YouTube i Netflix, kao i Power taster  i “Magic”/zvezdica prečica, zaokružuju spisak ponuđenih tastera na daljincu.

Sa ovim drastično drugačijim dizajnom, takođe dobijamo i novo ime. “Google TV Streamer” zadržava “Google TV” brend, ali iznenađujuće izbacuje “Chromecast” iz naziva što je neočekivani potez za ovaj dugogodišnji i vrlo prepoznatljiv brend.

Ostaje da se vidi da li će kompanija nastaviti sa prodajom Chromecast modela sa Google TV (HD) opcijom, iako je ranije ove godine “Google Cast” zamenio brend “Chromecast built-in”, prenosi 9to5Google.

Source link

Još u aprilu, pisali smo o tome da Google radi na nasledniku za Chromecast Google TV (4K) iz 2020. godine. Novi uređaj će biti nazvan “Google TV Streamer.” Google napušta kompaktni tzv „dongle“ oblik koji…