Samsung preuzima britanski tehnološki start up za AI

Oxford Semantic Technologies specijalzovan za najsavremenije predstavljanje znanja i tehnologije u semantičkom zaključivanju sada je u vlasništvu Samsunga.

PCPress.rs Image

Oxford Semantic Technologies je osnovan 2017. godine od strane profesora Univerziteta Oxforda i predstavlja najsavremeniju tehnologiju semantičkog zaključivanja. Sada je u vlasništvu Samsunga. Za sada nisu poznati finansijski uslovi kupovine.

Reč je o tehnologiji znanja, koja čuva informacije kao međusobno povezane mreže ideja i obrađuje podatke slično kao što to čini mozak čoveka. Ova tehnologija je ključna za razvoj sofisticiranih i presonalizovanih AI rešenja sa integracijom i povezivanjem ličnih podataka o navikama i obrascima korišćenja.

Oxford Semantic Technologies je uspešno komercijalizovano svoju tehnolgiju znanja i optimizovao obradu podataka. Njihov mehanizam za AI sarađuje sa organizacijama širom Evrope i Severne Amerike u sektorima kao što su finansije, proizvodnja i e-trgovina.

Samsung je istakao da će saradnja sa Oxford Semantic Technologies značajno poboljšati njegovu AI tehnologiju na uređaju, posebno u najnovijoj seriji pametnih telefona. Ova integracija ima za cilj da ponudi personalizovanije korisničko iskustvo uz obezbeđivanje ličnih podataka na uređaju.

Izvor: telecom.economictimes.inidatimes.com

Source link

Oxford Semantic Technologies specijalzovan za najsavremenije predstavljanje znanja i tehnologije u semantičkom zaključivanju sada je u vlasništvu Samsunga. Oxford Semantic Technologies je osnovan 2017. godine od strane profesora Univerziteta Oxforda i predstavlja najsavremeniju tehnologiju semantičkog…