Vaš Google Discover Feed je korisniji nego što mislite

Google Discover feed možete pronaći na više mesta: jednim prevlačenjem sa početnog ekrana na većini Android telefona, nalazi se u centru pažnje u Google aplikacijama za Android i iOS, a prikazuje se i na novom tabu u Google Chrome-u na mobilnim uređajima.

PCPress.rs Image

Možete iskoristiti ovaj stalno ažurirani feed vesti, recenzija i drugih ažuriranja u svoju korist

Ipak, po mom mišljenju, ne dobija dovoljno pažnje. Možda ste već posvećeni korisnik Google Discover-a i oslanjate se na ove stranice svakodnevno, ali ipak bi se reklo da ovaj stalno ažurirani feed vesti, recenzija i drugih ažuriranja nije baš široko poznat. Google Discover feed prikazuje visokokvalitetne web članke i druge informacije (kao što su sportski rezultati) koji su specifično vredni za vas—možete prilagoditi ovu funkciju na razne načine.

Kako funkcioniše Google Discover feed

Google Discover radi odmah — ne morate da ga konfigurišete pre upotrebe. Možete ga pronaći na bilo kojem od gore pomenutih mesta, ali ovde ćemo se fokusirati na upotrebu na Pixel telefonu (radi na sličan način u drugim aplikacijama)—samo prevucite levo sa glavnog početnog ekrana da biste ga otvorili. Kao što verovatno već znate, Google zna mnogo o vama na osnovu vaše istorije pretrage i drugih aktivnosti unutar svojih aplikacija, a ovo znanje se koristi za popunjavanje Discover feed-a. Svačiji feed je različit, ali možda ćete videti vremensku prognozu za svoju lokaciju, najnovije rezultate omiljenog sportskog tima i mesta na Google Maps koja ste nedavno pretraživali. Ako Discover feed radi kako je zamišljeno, trebalo bi da vidite i listu nedavno objavljenih online članaka koji se slažu sa vašim interesovanjima (tehnologija, nauka i fudbal u mom slučaju)—možete dodirnuti bilo koji od ovih članaka da ih pročitate. Možda ćete takođe videti linkove ka Google aplikacijama i alatima, kao što su Google Translate ili Google-ova usluga za uklanjanje vaših ličnih informacija iz rezultata pretrage na webu.

Nema kraja Discover feed-u—nastavite da skrolujete dole da biste videli više preporuka za čitanje. Ako želite nove linkove, idite na vrh ekrana i povucite dole da biste osvežili. Sadržaj koji vidite zasniva se na vašim aktivnostima na webu i unutar aplikacija, a ako želite pregled kako se ovo prikuplja, idite na vašu Google Nalog kontrolnu tablu na webu.

Kako prilagoditi Google Discover feed

Ako preporučeni članci koje vidite u Google Discover feed-u nisu baš po vašem ukusu, možete ih prilagoditi na razne načine. Na primer, možete dodirnuti ikonu srca na člancima koji vam se zaista dopadaju, a ponekad ćete videti red emotikona lica u mreži za davanje povratnih informacija o određenoj preporuci.

Dodirnite tri tačke pored bilo kojeg članka, i možete obavestiti Discover da niste zainteresovani za taj članak specifično, ili za temu članka generalno. Isti meni takođe vam omogućava da blokirate sadržaj iz određenog izvora. Da biste još više konfigurisali svoj feed, dodirnite link “Manage your interests” na istom ekranu.

Videćete neke od Google pretraga koje ste nedavno obavili, kao i stavke koje ste sačuvali u aplikacijama kao što je Google Maps. Sve što vam se dopalo u Discover feed-u dodirivanjem ikone srca pojavljuje se ovde. Za sve ove liste, možete brzo ukloniti stavke jednostavnim dodirom na njih, ako ne želite da vidite relevantne preporuke. Videćete i teme za koje ste rekli da niste zainteresovani, i možete urediti ovu listu takođe.

Na kraju, možete dodirnuti svoju profilnu sliku (gore desno) da biste pristupili mnoštvu opcija vezanih za Discover i vaš Google nalog uopšte: ključna opcija za Discover je “Interests”, koja vas vodi na ekran koji smo već spomenuli, ali takođe možete pregledati (i obrisati) svoju Google istoriju pretrage, videti svoj javni Google profil, i više.

Izvor: Lifehacker

Source link

Google Discover feed možete pronaći na više mesta: jednim prevlačenjem sa početnog ekrana na većini Android telefona, nalazi se u centru pažnje u Google aplikacijama za Android i iOS, a prikazuje se i na novom…