YouTube će omogućiti brisanje AI videa sa glasom ljudi // IT VESTI



YouTube je uveo nove smernice kako bi se suočio sa rastućom zabrinutošću zbog sadržaja generisanog veštačkom inteligencijom koji imitira stvarne osobe. Korisnici sada mogu zatražiti uklanjanje videa koji koriste veštačku inteligenciju za imitiranje njihovog lika i glasa.

Ova promena politike daje prioritet zaštiti prava na privatnost pojedinaca, a ne potencijalu tehnologije da stvori obmanjujući sadržaj. YouTube će procenjivati zahteve za uklanjanje na osnovu različitih faktora, uključujući da li je sadržaj označen kao generisan veštačkom inteligencijom, nivo realnosti i potencijalnu štetu za pojedinca koji je prikazan.

Platforma će pružiti kreatorima sadržaja rok od 48 sati da reše pritužbe pre nego što preduzme dalje korake. Iako je zamagljivanje lica pojedinca unutar videa opcija, postavljanje videa u privatni status se ne smatra dovoljnim osnovom za uklanjanje.

Kako tehnologija veštačke inteligencije nastavlja da napreduje, pitanja vezana za intelektualnu svojinu, saglasnost i autentičnost postajaće sve važnija. Određivanje vlasništva i autorskih prava nad sadržajem generisanim veštačkom inteligencijom, posebno kada blisko podseća na stvarne osobe, zahtevaće pažljivo razmatranje i potencijalno nove pravne okvire.

Source link

YouTube je uveo nove smernice kako bi se suočio sa rastućom zabrinutošću zbog sadržaja generisanog veštačkom inteligencijom koji imitira stvarne osobe. Korisnici sada mogu zatražiti uklanjanje videa koji koriste veštačku inteligenciju za imitiranje njihovog lika…