Izašao OnePlus Nord 4 sa cenom od 499€ i 4 godine Android ažuriranja

OnePlus Nord 4 je telefon srednje klase ima mnogo zanimljivih dizajnerskih rešenja i karakteristika, uključujući 6,74-inčni AMOLED ekran sa osvežavanjem od 120Hz, ali i super tanko metalno kućište debljine samo 7,99 mm, izrađeno iz jednog komada aluminijuma. OnePlus kaže da je ovaj povratak u 3T eru pomogao u oblikovanju Nord 4 telefona, sa kompaktnim 5G antenama i redizajniranom matičnom pločom koja osigurava snažne i jasne signale bez kompromitovanja metalne konstrukcije.

Što se tiče unutrašnjosti, OnePlus Nord 4 pokreće Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 3 čip, koji značajno poboljšava performanse u odnosu na prethodnika, Nord 3. Ovaj čip je uparen sa 12 ili 16 GB RAM-a i 256/512 GB interne memorije.

Takođe ima najveću bateriju u Nord seriji, sa kapacitetom od 5.500mAh i 100 W SUPERVOOC punjenjem. Ovo omogućava telefonu da se napuni od 1% do 100% za samo 28 minuta kada se koristi odgovarajući kabl i adapter. Baterija, podržana OnePlus Battery Health Engine tehnologijom, koristi AI za upravljanje i održavanje kapaciteta unutrašnjih ćelija tokom vremena.

Posle brojnih najava konačno kreće OnePlus Nord 4 prodaja

Iako OnePlus 12 modelu ne nedostaje snage, nema mnogo AI funkcija. Novi OnePlus Nord 4 biće jedan od prvih OnePlus uređaja sa nizom AI-pokretanih funkcija, uključujući AI Speak, AI Summary i AI Writer. Ove funkcije su dizajnirane da poboljšaju svakodnevne zadatke, dok AI Recording Summary pretvara duge snimke sastanaka u sažete rezimee.

OnePlus Nord 4 takođe ima 50-megapikselni Sony LYT-600 glavni senzor sa OIS-om, dok sekundarna 8-megapikselna ultraširoka kamera ima 112-stepeni FOV. Za selfije, centralni punch-hole notch koristi 16-megapikselnu kameru.

Ovaj sistem kamera podržan je dodatnim AI alatima kao što su AI Eraser, AI Best Face i AI Clear Face koji poboljšavaju kvalitet fotografija uklanjanjem neželjenih elemenata i poboljšanjem jasnoće. Takođe, možete kreirati sticker pakete sa AI Smart Cutout 2.0.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Jedan od smelih poteza za ovaj OnePlus je obećani period podrške. Četiri velike Android nadogradnje i šest godina bezbednosnih ažuriranja su predviđeni za OnePlus Nord 4 – najduži za bilo koji Nord uređaj do sada. Sa uređajem koji dolazi sa Androidom 14, to bi trebalo da znači da će Nord 4 biti podržan do Androida 18, a zatim još dve godine sa bezbednosnim zakrpama do 2030. godine, prenosi 9to5Google.

OnePlus Nord 4 biće dostupan u dve konfiguracije: 12 GB RAM-a sa 256 GB interne memorije za £429/€499 i 16 GB RAM-a sa 512 GB interne memorije za £529/€599. Telefon dolazi u tri boje, poznate kao Nordtones. Obsidian Midnight nudi brušeni „gunmetal“ finiš, Mercurial Silver ima 2D laserski urezan dizajn, dok Oasis Green predstavlja živopisnu, dvobojnu šemu boja. Naručivanje počinje odmah, dok slobodna prodaja počinje 8. avgusta putem oneplus.com.

Source link

OnePlus Nord 4 je telefon srednje klase ima mnogo zanimljivih dizajnerskih rešenja i karakteristika, uključujući 6,74-inčni AMOLED ekran sa osvežavanjem od 120Hz, ali i super tanko metalno kućište debljine samo 7,99 mm, izrađeno iz jednog…