Samsung i Apple u vodstvu, globalna isporuka telefona raste za 6,5% u 2. kvartalu 2024.

Globalna isporuka pametnih telefona porasla je za 6,5 procenata u drugom kvartalu ove godine, predvođena glavnim igračima kao što su Samsung i Apple, prema najnovijem IDC izveštaju objavljenom u ponedeljak. Uprkos ovom pozitivnom trendu, tržište pametnih telefona i dalje se suočava sa izazovima u potpunom oporavku širom svih regiona.

Samsung je zadržao svoju prednost sa 18,9 procenata ukupnih isporuka u Q2, blisko ga prate Apple sa 15,8 procenata i Xiaomi sa 14,8 procenata, čime su učvrstili svoje pozicije na izrazito konkurentnom tržištu.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ovaj rast označava četvrti uzastopni kvartal ekspanzije globalnih isporuka pametnih telefona, što ukazuje na oprezni oporavak dok kompanije koriste veštačku inteligenciju (AI) kako bi privukle potrošače s ograničenim budžetom i proširile svoje prisustvo na tržištu. Integracija AI u pametne telefone je ključna, pri čemu IDC-ova Nabila Popal ističe uzbuđenje oko inovacija vođenih AI-jem. Očekuje se da će pametni telefoni pokretani AI-em zauzeti značajan udeo od 19 procenata na tržištu do kraja godine, što odražava trend ka pametnijim i sposobnijim uređajima.

Samsung i Apple ispred ostalih

Apple je demonstrirao svoju posvećenost napretku u pogledu AI-a na konferenciji za programere prošlog meseca, predstavljajući nove funkcije iPhone-a pokretane OpenAI-ovim ChatGPT-om. Ovaj potez naglašava Apple-ovu strategiju da obogati korisničko iskustvo sa sofisticiranim AI mogućnostima, odgovarajući na sve veće zahteve za intuitivnim funkcionalnostima pametnih telefona.

Uprkos zamahu u isporukama i tehnološkom napredku, globalno tržište pametnih telefona ostaje složeno. Dok veće prosečne prodajne cene doprinose rastu prihoda, tekući poremećaji u lancima snabdevanja i različite potrošačke preferencije u različitim regionima predstavljaju stalne izazove za proizvođače koji teže sveobuhvatnom oporavku.

Gledajući unapred, industrija pametnih telefona je spremna za dalju evoluciju dok kompanije inoviraju kako bi zadovoljile različite potrebe potrošača i iskoristile nove tehnologije poput AI. Konkurencija među vodećim brendovima se pojačava dok se oni diferenciraju kroz superiorne karakteristike, robusne ekosisteme i privlačna korisnička iskustva.

Dok nedavni rast u isporukama pametnih telefona naglašava otpornost i inovativnost unutar industrije, postizanje održivog oporavka zahtevaće navigaciju kroz složene tržišne dinamike i pružanje ubedljivih vrednosnih predloga potrošačima širom sveta. Kako AI nastavlja da oblikuje budućnost pametnih telefona, svi u industriji očekuju stalan zamah i transformativne promene na globalnom tržištu, prenosi Mashable.

Source link

Globalna isporuka pametnih telefona porasla je za 6,5 procenata u drugom kvartalu ove godine, predvođena glavnim igračima kao što su Samsung i Apple, prema najnovijem IDC izveštaju objavljenom u ponedeljak. Uprkos ovom pozitivnom trendu, tržište…