Take Two nagovestio poskupljenje za GTA VI, vreme je da počnete da štedite

U stvari, možda smo znali da će novi naslov Rockstar Games-a biti skup, ali smo se ipak nadali suprotnom.Nada je ono što drži fanove uzbuđenim oko najava Take-Two, uprkos logici koja im govori da će sigurno biti razočarani. Nažalost, evo razočaranja, iako nije zbog nedostatka drugog trejlera, već zbog najave u vezi cene za GTA VI.

Izvršni direktor Take-Two, Strauss Zelnick, veruje da bi se cena AAA igara trebala računati prema „vrednosti po satu“. Sa glavnim izdanjima koja se već prodaju između 60 i 70 funti, takav porast bi mnoge igrače isključio iz GTA zajednice. Barem što se tiče igranja novih igara.

Jednog dana ćemo imati i drugi trejler za GTA VI, ali danas nije taj dan

„Što se tiče cene bilo kog zabavnog sadržaja, u osnovi, algoritam je vrednost očekivane zabavne upotrebe,“ počeo je detaljno da objašnjava Zelnick svoju formulu cene za GTA VI.

„To jest, vrednost po satu pomnožena sa brojem očekivanih sati plus krajnja vrednost koju kupac percipira u vlasništvu ako naslov zaista poseduje, a ne, recimo, iznajmljuje ili pretplaćuje.

Po tom standardu, naše početne cene su još uvek vrlo, vrlo niske jer nudimo mnogo sati gejming aktivnosti.“

Dok većina igrača ceni vreme, novac i trud koji su uloženi u stvaranje vrhunskog AAA iskustva, malo ko bi se složio da su troškovi „vrlo niski“ kao potrošač.

Ovo nije zvanična potvrda da Zelnick namerava da poveća cenu za GTA VI. Međutim, sigurno nagoveštava vrlo realnu mogućnost da igra košta više nego što smo navikli da plaćamo do sada. S obzirom na to da nova mapa GTA naizgled ima preko 100 lokacija, model vrednosti po satu ima smisla; obećava nam se puno igranja, prenosi Gaming Bible.

Source link

U stvari, možda smo znali da će novi naslov Rockstar Games-a biti skup, ali smo se ipak nadali suprotnom.Nada je ono što drži fanove uzbuđenim oko najava Take-Two, uprkos logici koja im govori da će…