Da li se prebaciti na javu i backend?

Zdravo,

Poslednje 3 godine sam van faksa radio samostalno i radio frontend (html,css,js,react) i nekako sam se pronašao u tome (ili barem mislim da jesam dok stvarno ne vidim kako to sve izgleda u praksi). Uglavnom iz nekog razloga druga strana mene mi govori neprestano da se prebacim na javu i na backend u suštini, jer je izazovniji i sve, i java je ono legacy jezik, koristi se svuda.

Na stranu to što je java plaćenija tj što je backend plaćeniji i što bih dosta bolje prošao u tome finansijski, smatram da i ako se ostvarim u potpunosti kao frontend dev (što kao poznavalac istog, što finansijski opet), grišće me savest, jer opet, smatram da su mi sa javom vrata mnogo više otvorenija.

E sad, pitao bih vas iskusnije za savet, pošto ja nemam još uvek nikakvog iskustva niti sam ikada radio – Da li je dobra ideja da batalim front i da se posvetim backendu? Završio sam 3. godinu faksa i iskreno, znanje iz algoritama i jave mi nije neko, pa sam planirao, pošto imam 3 meseca od oktobra, da maksimalno što više naučim algoritme i da dopunim rupe iz jave i da se dalje ka tome usmeravam.

Pretpostavljam da na intervjuima traže algoritme, ipak je to backend.

View Reddit by _GalaximusView Source

Zdravo, Poslednje 3 godine sam van faksa radio samostalno i radio frontend (html,css,js,react) i nekako sam se pronašao u tome (ili barem mislim da jesam dok stvarno ne vidim kako to sve izgleda u praksi).…