Stiže i Apple Watch SE sa plastičnim kućištem

Prema tvrdnjama Marka Gurmana iz Bloomberga, Apple razvija novu verziju jeftinijeg Apple Watch SE sa plastičnim kućištem.

Gurman je u svojoj novoj vikend “Power On” newsletter kolumni spomenuo Apple-ov rad na Apple Watchu SE koji će imati čvrsto plastično kućište umesto anodiziranog aluminijuma. Pretpostavio je da bi ovo mogao biti jedan od načina kojim Apple planira smanjiti cenu Apple Watcha SE. Trenutni Apple Watch SE se prodaje po ceni od 249 dolara, dok Samsungov najjeftiniji konkurentski sat, Galaxy Watch FE, košta 199 dolara.

Apple Watch SE neće biti njihov prvi “plastikaner”

Apple je 2013. godine već imao iPhone 5C sa plastičnim kućištem, koji je bio efektivno prepravljena verzija iPhonea 5. Polikarbonatni eksterijer je bio dostupan u raznim živopisnim bojama. Ovaj uređaj je bio pomalo kontroverzan jer su kritičari tvrdili da je plastično kućište korak unazad u odnosu na luksuzne metalne završne obrade prethodnih modela, a neki potrošači su smatrali da je cena uređaja i dalje previsoka za ono što je percipirano kao inferiorni proizvod.

Koliko je plastični sat u ovom trenutku potreban porfoliju kompanije iz Kupertina, nismo sigurni, ali konačnu reč će dati Apple korisnici kada se ovaj pametni nosivi uređaj nađe na tržištu krajem godine.

Source link

Prema tvrdnjama Marka Gurmana iz Bloomberga, Apple razvija novu verziju jeftinijeg Apple Watch SE sa plastičnim kućištem. Gurman je u svojoj novoj vikend “Power On” newsletter kolumni spomenuo Apple-ov rad na Apple Watchu SE koji…