Potpuni vodič za promenu GPS lokacije na iPhone-u

Lažiranje vaše lokacije na iPhone-u je jedna od najčešćih pretraga na Google-u danas. Zašto? 

PCPress.rs Image

Tri najlakša načina za promenu GPS lokacije

Lažna lokacija na iPhone-u ima nekoliko prednosti, kao što su pristup sadržaju specifičnom za određeni region, testiranje aplikacija baziranih na lokaciji ili zaštita vaše privatnosti. Privatnost je veliki razlog za mnoge ljude, i evo zašto. Dok su aplikacije kao što su ‘Share My Location’ ili ‘Find My’ neprocenjive alatke kada putujete sami ili u neobično doba, one narušavaju privatnost. Lažiranje lokacije može ponuditi dodatni sloj sigurnosti. Na primer, možda vam je neprijatno da delite svoju pravu lokaciju sa nekim koga ste tek upoznali na aplikaciji za upoznavanje. Ili ako želite da se izvučete iz izlaska sa prijateljima, lažiranje vaše lokacije može biti vaš alibi, pokazujući da ste zaglavljeni kod kuće. Ovi primeri pokazuju kako lažiranje lokacije na vašem iPhone-u može biti praktično rešenje za obezbeđivanje privatnosti, sigurnosti i lične slobode. 

Tri najlakša načina za lažiranje lokacije na iPhone-u bez jailbreak-a

Lažiranje lokacije na iPhone-u bez jailbreak-a je često smatrano skoro nemogućim čak i od strane tehnički potkovanih osoba. Mnogi ljudi su imali problema prilikom pokušaja promene lokacije na svojim iPhone-ima, kao što su nefunkcionalan lažni GPS ili detektovanje lažne lokacije. Ipak, moguće je lažirati lokaciju na iPhone-u bez potrebe za jailbreak-om. Evo tri jednostavna načina:

Metod 1: Kako lažirati GPS na iOS-u uz Tenorshare iAnyGo

Mnoge aplikacije za lažiranje GPS lokacije tvrde da nude besplatne usluge, ali često ne uspevaju da efikasno lažiraju lokaciju na iPhone-u. Međutim, Tenorshare, poznati provajder softvera, predstavio je Tenorshare iAnyGo, ultimativno rešenje za lažiranje GPS lokacije. Ovaj softver vam omogućava da lažirate GPS lokaciju bez ograničenja ili restrikcija. Tenorshare već dugo pomaže korisnicima iPhone-a da promene svoje podatke o lokaciji i uživaju u većoj fleksibilnosti sa uslugama baziranim na lokaciji, sa mogućnošću simulacije GPS kretanja sa prilagođenim rutama. Takođe je kompatibilan sa najnovijim iOS 17, omogućavajući istovremenu kontrolu više uređaja. Evo detaljnog vodiča kako lažirati lokaciju na iPhone-u koristeći iAnyGo.

Koraci za korišćenje iAnyGo:

  • Preuzmite i instalirajte iAnyGo softver na vašem računaru. Pokrenite iOS GPS spoof tool na vašem PC-ju i idite na Virtual Location tab nakon ulaska u glavni interfejs.
  • Povežite vaš iPhone sa računarom koristeći USB kabl.
  • Izaberite odgovarajući mod unutar iAnyGo birajući opciju “Change Location” i kliknite na dugme “Enter” da nastavite na sledeći korak.
  • Koristite traku za pretragu da ukucate željenu lokaciju ili ručno navigirajte mapom zumiranjem da biste izabrali specifično mesto.
  • Možete započeti simulaciju klikom na dugme “Start to Modify” da promenite GPS lokaciju vašeg iPhone-a na izabrano mesto.
  • Verifikujte novu lokaciju koristeći bilo koju aplikaciju baziranu na lokaciji na vašem iPhone-u, kao što su Mape ili društvene mreže.
  • Ako želite da simulirate kretanje duž određene rute, iAnyGo nudi dodatne funkcije. Vratite se na glavni ekran iAnyGo-a, izaberite opciju “Single-Spot Movement” ili “Multi-Spot Movement” u zavisnosti od vaših potreba.

   – Nakon što završite sa korišćenjem lažne GPS lokacije, možete vratiti originalna podešavanja. Isključite vaš iPhone sa računara. Da biste vratili pravu lokaciju, jednostavno restartujte vaš iPhone ili otvorite iAnyGo i kliknite na dugme “Revert” da resetujete podešavanja lokacije.

Metod 2: Promenite lokaciju iPhone-a koristeći Xcode

Xcode Simulator je veoma efikasan za simulaciju lokacije na iOS uređaju bez jailbreak-a. Evo korak-po-korak vodiča kako koristiti Xcode za lažiranje vaše lokacije.

Koraci za korišćenje Xcode-a:

  • Preuzmite i instalirajte Xcode na vašem Mac-u.
  • Otvorite Xcode i kreirajte novi projekat. Izaberite šablon “Single View App”.
  • Idite na karticu “General” i skrolujte do sekcije Frameworks. Dodajte Core Location u vaš projekat.
  • Napišite kod koji će vam pomoći da modifikujete lokaciju vašeg uređaja koristeći Core Location.
  • Napravite i pokrenite aplikaciju na fizičkom uređaju ili simulatoru.
  • Pokrenite funkcije zavisne od lokacije da verifikujete lažiranu lokaciju.

Metod 3: Spoof iPhone lokaciju-a uz NordVPN

Virtualna privatna mreža (VPN) vam omogućava da kreirate sigurnu vezu sa drugom mrežom preko interneta. Preporučujemo da koristite NordVPN za lažiranje lokacije na vašem iPhone-u. Evo korak-po-korak vodiča za korišćenje NordVPN-a za lažiranje lokacije na iPhone-u:

Koraci za korišćenje NordVPN-a:

  • Preuzmite i instalirajte NordVPN na vašem telefonu.
  • Otvorite aplikaciju i prijavite se sa vašom email adresom.
  • Povežite se sa serverom u zemlji po vašem izboru. Ovo će vam omogućiti da koristite određeni server u izabranoj lokaciji za pristup sadržaju iz te zemlje.

Mane korišćenja VPN-a za lažiranje GPS lokacije:

– Smanjena brzina interneta: VPN-ovi mogu usporiti vašu internet vezu zbog dodatnih koraka uključenih u enkripciju i preusmeravanje saobraćaja.

– Potencijalni bezbednosni rizici: Neki VPN servisi, posebno besplatni, možda ne koriste jaku enkripciju ili čak mogu prikupljati i prodavati vaše podatke.

– Ograničenja servisa: Neki sajtovi i streaming servisi detektuju i blokiraju VPN saobraćaj, čineći nemogućim pristup sadržaju čak i sa VPN-om.

– Pravna i politička pitanja: Korišćenje VPN-a za zaobilaženje geo-restrikcija može kršiti uslove korišćenja servisa i lokalne zakone, što potencijalno može dovesti do zabrane naloga ili pravnih posledica.

– Troškovi: Kvalitetni, pouzdani VPN servisi obično zahtevaju pretplatu, dodajući na vaše mesečne troškove.

Ove faktore treba uzeti u obzir prilikom odlučivanja da li koristiti VPN za modifikaciju vaše lokacije.

Da li postoje rizici lažiranja GPS lokacije na iPhone-u?

Lažiranje vaše lokacije može izgledati kao zgodan način za zaštitu privatnosti, ali ispod površine leže brojni rizici. Uvek postoji pitanje sigurnosti. Zamislite da ste u stvarnoj hitnoj situaciji gde je svaka sekunda važna, a vaši prijatelji i porodica ne mogu tačno da vas lociraju. Ovaj scenario nije samo hipotetički; to je surova stvarnost koju je naglasilo istraživanje sprovedeno od strane Harvard IT Centra. Nalazi ističu inherentni rizik po ličnu sigurnost kada je lažiranje lokacije u igri. 

Zaključak

U današnjem digitalnom dobu, mogućnost lažiranja lokacije na iPhone-u postala je i pogodnost i kontroverzna tema. Tenorshare iAnyGo pruža moćan alat za one koji žele da promene lokaciju na iOS 17 uređajima. Njegova kombinacija funkcionalnosti i jednostavnosti za korišćenje čini ga odličnim izborom kako za povremene tako i za ozbiljne korisnike.

Izvor: Redmondpie

Source link

Lažiranje vaše lokacije na iPhone-u je jedna od najčešćih pretraga na Google-u danas. Zašto?  Tri najlakša načina za promenu GPS lokacije Lažna lokacija na iPhone-u ima nekoliko prednosti, kao što su pristup sadržaju specifičnom za…