Google Contacts uskoro omogućavaju korišćenje aplikacije bez Google naloga

Google Contacts svakako nije jedna od najčešće pominjanih aplikacija u Google ekosistemu, iako ima ključnu funkciju. Standardna aplikacija za pozive na Android telefonima nedavno je dobila nekoliko zanimljivih funkcija, uključujući nadogradnju widget-a na početnom ekranu aplikacije. Sada saznajemo da će buduća Google Contacs verzija omogućiti ljudima da koriste aplikaciju bez Google naloga.

Pretraga APK datoteke verzije Google Contacts 4.35, otkrila je dodatak nove opcije unutar menija za prebacivanje naloga — aktivirana dodirom na profilnu sliku u gornjem desnom uglu — koja omogućava korišćenje aplikacije “bez naloga”. Ova opcija je navodno omogućena ručno, verovatno promenom nekih zastavica.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Dodirom na taster Use without an account, korisnici se preusmeravaju na Organize tab sa dijalogom koji objašnjava posledice ove radnje. Pored isključivanja sinhronizacije Google Contacts, svi kontakti uvezeni sa vašeg Google naloga takođe će biti uklonjeni. Dijalog dalje objašnjava da se sinhronizacija Google naloga može uključiti u bilo kom trenutku, sa pojašnjenjem da će kontakti koji nestanu i dalje biti sačuvani unutar vašeg Google naloga.

Već je moguće isključiti Google Contacts sinhronizaciju, iako je proces prilično složen. Jedan od metoda uključuje pristupanje Google Contacts podešavanjima iz menija za prebacivanje naloga i dodirom na  podešavanja Google Contacts sinhronizacije. Izbor željenog Google naloga sa liste (ako imate više od jednog) otvara stranicu za Google Contacts sinhronizaciju, gde ćete morati da dodirnete opciju Status i isključite prekidač za Google Contacts sinhronizaciju.

Manje komplikovan meni sa tri tačke za pojedinačne kontakte

Google Contacts takođe unapređuju stranicu pojedinačnih kontakata sa nekim promenama u meniju sa tri tačke, kako je pronašao Android Authority. Trenutno, otvaranje kontakta i dodirivanje menija sa tri tačke u gornjem desnom uglu otvara šest opcija. Nova verzija (prikazana iznad) pomera ih na dno stranice kontakta unutar Contact settings sekcije.

Premeštene opcije uključuju Share contact, Add to home screen, Move to another account i Delete. Ove nove opcije će se pridružiti opcijama Reminders, Block numbers i Route to voicemail koje su već dostupne u Contact settings. Iako ovo svakako oslobađa prostor u meniju sa tri tačke, sakrivanje opcija na samom dnu stranice, može zahtevati prilično skrolovanja, u zavisnosti od broja polja koja ste aktivirali za određeni kontakt.

Kao i ranije pomenuta opcija Use without an account option, još uvek nije vidljiva u aplikaciji. Međutim, pošto se već mogu omogućiti putem zastavica, nadamo se da ove funkcije nisu daleko od prelaska u stabilnu verziju Contacts aplikacije.

Source link

Google Contacts svakako nije jedna od najčešće pominjanih aplikacija u Google ekosistemu, iako ima ključnu funkciju. Standardna aplikacija za pozive na Android telefonima nedavno je dobila nekoliko zanimljivih funkcija, uključujući nadogradnju widget-a na početnom ekranu…