Android 15 će verovatno biti lansiran u avgustu

Ne računajući seriju Pixel 9, čak jedanaest Google Pixel telefona i tablet računara, moći će prvi da osete blagodeti i pokreću novi Android 15 operativni sisitem.

Google će uskoro predstaviti svoju novu flagšip seriju Pixel 9 telefona, tačnije rečeno, 14. avgusta. Kao i obično, novi Google telefon će biti prvi u svetu mobilnih uređaja opremljen najnovijom verzijom Android 15 sistema. Ovo može značiti da će i zvanična verzija Androida 15, takođe biti lansirana u avgustu. Google Pixel telefoni i tableti će takođe, imati prvi priliku da prvi u svetu mobilnih uređaja dobiju nadogradnju na najnoviju Android 15 verziju.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Prošlogodišnja serija Pixel 8 je lansirana u oktobru, a zvanična verzija Androida 14 je takođe lansirana tada. Stoga, mnogi veruju da će sada i zvanična verzija Androida 15 možda biti puštena zajedno sa serijom Pixel 9 telefona. Prema prethodno objavljenom Google rasporedu izlaska Android 15 OS-a, zvaničnici ove kompanije su izjavili da će javna beta verzija biti lansirana u aprilu, a stabilna verzija će početi da se distribuira tokom juna. Tačno vreme zvanične verzije nije precizirano.

Pored Pixel 9 serije, koja će imati instaliran Android 15, još 11 Google Pixel telefona i tablet računara će dobiti prvu seriju nadogradnji, uključujući Pixel 6, 6 Pro, 6a, 7, 7 Pro, 7a, 8, 8 Pro, 8a, Pixel Fold i Pixel Tablet.

Google je izostavio Pixel 4a (5G), 5 i 5a u nadogradnji na Androidu 15 verzije. Ovi stari telefoni imaju samo 3 godine Android ažuriranja. S druge strane, to takođe znači oproštaj od Qualcomm procesora. Počevši od serije Pixel 6, Google je prešao na Tensor procesore u saradnji sa kompanijom Samsung, prenosi tajvanski The Liberty Times.

Jedanaest Pixel telefona i tablet računara koji prvi dobijaju nadogradnju na Android 15 (Pixel 9 serija stiže sa već instaliranim):

  • Pixel 6, 6 Pro, 6a
  • Pixel 7, 7 Pro, 7a
  • Pixel 8, 8 Pro, 8a
  • Pixel Fold
  • Pixel Tablet

Source link

Ne računajući seriju Pixel 9, čak jedanaest Google Pixel telefona i tablet računara, moći će prvi da osete blagodeti i pokreću novi Android 15 operativni sisitem. Google će uskoro predstaviti svoju novu flagšip seriju Pixel…