Apple Intelligence dolazi u Vision Pro, ali ne i u HomePod // IT VESTI



Apple nema planove da donese Apple Intelligence na HomePod, ali bi trebalo da stigne na Vision Pro slušalice u budućnosti, izveštava Mark Gurman iz Bloomberga.

U najnovijem izdanju svog „Power On“ biltena, Gurman je rekao da se Apple priprema da donese Apple Intelligence na svoje Vision Pro slušalice, ali ne ove godine. Uređaj ima dovoljno memorije za pokretanje funkcija Apple Intelligence na uređaju, kao što su sažeci obaveštenja, alati za pisanje i ažurirana verzija Siri. Tim za dizajn korisničkog interfejsa Apple-a očigledno mora da osigura da Apple Intelligence izgleda prikladno u okruženju mešovite stvarnosti. Kompanija takođe mora da garantuje da ima dovoljnu kapacitet za cloud računanje da podrži više uređaja.

Gurman ne očekuje da će HomePod nuditi Apple Intelligence, umesto toga se fokusira na „potpuno novi robotski uređaj sa ekranom koji uključuje Apple Intelligence u svojoj osnovi.“ Apple Intelligence zahteva najmanje osam gigabajta memorije, ali HomePod i HomePod mini imaju samo jedan gigabajt memorije. Trenutni HomePod se smatra „previše nisko-volumenskim proizvodom da bi se trošilo vreme inženjeringa“ za donošenje Apple Intelligence na uređaj.

U budućnosti, Gurman veruje da će Apple Intelligence postati sve važniji za Apple uređaje i činiti stub njihovog poslovanja. Apple Intelligence bi trebalo da se ažurira češće nego usluge kao što je iCloud, barem onoliko često koliko i hardver i softver kompanije.

Source link

Apple nema planove da donese Apple Intelligence na HomePod, ali bi trebalo da stigne na Vision Pro slušalice u budućnosti, izveštava Mark Gurman iz Bloomberga. U najnovijem izdanju svog „Power On“ biltena, Gurman je rekao…