Audi automobili dobijaju ChatGPT // IT VESTI



Vaš omiljeni veštački inteligentni interfejs dolazi u Audi. ChatGPT će biti dodat trenutnim i budućim modelima, kao i starijim vozilima proizvedenim od 2021. godine. Pod uslovom da je prisutan treći generacijski modularni infotainment sistem (MIB 3), moći ćete da imate prirodne razgovore sa svojim automobilom i dobijate odgovore. Da li će odgovori biti tačni, ne možemo reći.

Ali to nije poenta. Proizvođači automobila se okreću ChatGPT-u ne zbog njegovih detektivskih sposobnosti, već zbog modela prirodnog jezika koji bi, u teoriji, bolje razumeo šta vozač želi. Audi je najnoviji koji je napravio taj korak, unapređujući svoj postojeći Audi asistent koristeći Microsoft Azure Open AI za integraciju ChatGPT-a. Za buduće modele, Cerence Chat Pro će služiti kao alat za integraciju, efektivno premošćujući tehnološki jaz između sistema.

“Sa besprekornom integracijom ChatGPT-a u našu kontrolu glasom, kombinujući snage obe aplikacije,” kaže Markus Kith, potpredsednik razvoja enterijera, infotainmenta i povezivanja u Audiju. „Pored niza funkcija koje se kontrolišu glasom, naši kupci će sada imati koristi od jednostavnog i sigurnog pristupa znanju zasnovanom na veštačkoj inteligenciji. Ovo je sledeći korak ka vrhunskom iskustvu unutar kabine u Audi vozilima.“

Volkswagen je već implementirao ChatGPT u svoje automobile, pa je prelazak na Audi bio neizbežan. Kao i kod VW vozila, kontrola glasom funkcioniše kao i uvek i nastavlja da koristi domaći sistem za uspostavljene komande. Razlika sada je u tome što, ako kažete nešto što Audi asistent ne razume, ChatGPT će se uključiti. Audi koristi primer pitanja o pritisku u gumama, ali ništa vas ne sprečava da pitate svoj RS6 o smislu života dok vozite 150 mph na Autobahnu.

Integracija ChatGPT-a biće dostupna u julu za otprilike dva miliona Audija proizvedenih posle 2021. godine. U budućnosti, biće uključena u vozila koja koriste Audijevu E3 1.2 elektronsku arhitekturu.

Source link

Vaš omiljeni veštački inteligentni interfejs dolazi u Audi. ChatGPT će biti dodat trenutnim i budućim modelima, kao i starijim vozilima proizvedenim od 2021. godine. Pod uslovom da je prisutan treći generacijski modularni infotainment sistem (MIB…