Apple neće dozvoliti PC emulatore na iOS-u // IT VESTI


Ako ste se nadali da ćete ikada koristiti emulator računara na iOS-u, imamo loše vesti za vas. Iako je Apple počeo da dozvoljava emulatore, želi samo „retro konzole za igrice“ emulatore, tako da su emulatori računara van igre.

Ova informacija je izašla na videlo zahvaljujući dvojici programera takvih emulatora, iDOS 3 (nova verzija popularnog DOS emulatora) i UTM SE (koji je želeo da omogući emulaciju Windows-a na iOS-u). Obe aplikacije su odbijene od strane Apple-a.

Programer iDOS 3 dobio je sledeće obaveštenje o odbijanju od Apple-a: „Aplikacija pruža funkcionalnost emulatora, ali ne emulira specifično retro konzolu za igrice“. Ovo stavlja iDOS 3 u kršenje Apple-ovih smernica 4.7.

Zanimljivo je da kada je programer kontaktirao Apple da pita koje izmene bi trebalo napraviti da bi iDOS 3 bio u skladu sa pravilima, predstavnici Apple-a nisu imali ideju. Takođe, nije bilo odgovora na pitanje „šta je retro konzola za igrice?“. Izgleda da Apple-ova dugogodišnja strategija „znaćemo kad vidimo“ i dalje živi.

Što se tiče UTM SE, dobio je sličnu odbijenicu koja je navela da je Odbor za pregled App Store-a utvrdio da „PC nije konzola“, iako je programer spomenuo da postoje retro Windows i DOS igre za PC koje bi UTM SE mogao da pokreće.

Apple je otišao korak dalje u ovom slučaju sprečavajući UTM SE da bude overen za listing u trećim prodavnicama aplikacija u EU jer aplikacija navodno krši smernicu 2.5.2, pravilo koje navodi da aplikacije moraju biti samostalne i ne smeju izvršavati bilo koji kod „koji uvodi ili menja funkcije ili funkcionalnost aplikacije, uključujući druge aplikacije“.

Sve je prilično zbunjujuće, kao što je oduvek bilo sa Apple-ovim notornim Odborom za pregled, ali poenta je da ne treba očekivati PC emulatore na iOS-u, uprkos činjenici da bi mogli postojati neki za „retro konzole za igrice“.

Source link

Ako ste se nadali da ćete ikada koristiti emulator računara na iOS-u, imamo loše vesti za vas. Iako je Apple počeo da dozvoljava emulatore, želi samo „retro konzole za igrice“ emulatore, tako da su emulatori…