stižu iPhone SE 4, savitljivi telefoni i iPad tableti

Apple iPhone SE 4 je trenutno vruća tema zbog procurelog roadmapa kompanije koji nam je dao informacije o tome kada ga možemo očekivati. Dokument navodno dolazi od finansijske kompanije Samsung Securities (iz ove perspektive vrlo ironičnog imena), pa informacije treba uzeti s rezervom.

Procurili dokument nudi pregled onoga što bi moglo doći od Apple hardvera do 2027. godine – i izgleda da će tehnološki gigant biti prilično zauzet. Pored iPhone SE 4, na ne tako dalekom horizontu su sklopivi iPhone i Apple AR naočare.

Dobra vest? Ako je dokument verodostojan, iPhone SE 4 dolazi sledeće godine. Sklopivi 8-inčni iPhone će biti predstavljen 2026. godine, dok će sklopivi 20-inčni iPad i AR naočare stići 2027. godine.

Naočare će sigurno biti rival Ray-Ban Meta pametnim naočarima koje je nedavno koristio Mark Zuckerberg.

Šta znamo do sada o iPhone SE 4?

Apple navodno modernizuje liniju iPhone SE. Originalni iPhone SE, koji je izašao 2022. godine, imao je izrazito zastareo dizajn sa velikim okvirima i fizičkim dugmetom za početni ekran koje korisnici Apple-a mogu povezivati sa znatno ranijim modelima pametnih telefona.

Njegov naslednik, iPhone SE 4, mogao bi imati dizajn sličan iPhone 16 i Dynamic Island (oblast u obliku pilule koja sadrži hardver za kameru kao i ključna obaveštenja iPhone-a), prenosi SuperCarBlondie. Ove informacije dolaze od leaker-a  Majin Bu, koji je pisao o dolazećem modelu na X mreži.

Takođe je rekao da će, za razliku od neobjavljenog iPhone 16, iPhone SE 4 imati kameru sa jednim sočivom umesto dvostruke kamere. iPhone SE 4 će navodno imati dimenzije slične iPhone XR.

Phone XR ima ekran od 15,5 cm (6,1 inča) poput iPhone 15. Međutim, veći okviri znače da su njegove stvarne dimenzije 150,9 x 75,7 x 8,3 mm (5,9 x 3 x 0,33 inča).

Izgled sličan iPhone 16 umesto iPhone 15 verovatno je rezultat glasina da će iPhone SE 4 takođe imati Action dugme. Priča se i o tome da će iPhone 16 Pro imati potpuno novo dugme ‘Capture’.

Kao i kod svih curenja informacija, ove tvrdnje treba uzeti s rezervom jer su u suprotnosti s drugim informacijama – kao što je iPhone SE 4 sa notch-om i bez Dynamic Island-a. Samo vreme (i Apple) će pokazati šta je zapravo tačno.

Source link

Apple iPhone SE 4 je trenutno vruća tema zbog procurelog roadmapa kompanije koji nam je dao informacije o tome kada ga možemo očekivati. Dokument navodno dolazi od finansijske kompanije Samsung Securities (iz ove perspektive vrlo…