Unimaze: Važnost digitalizacije procesa odobravanja e-faktura

Proces odobravanja, nekada papirnih a danas digitalnih odnosno e-faktura je jedan od važnijih procesa u svakoj kompaniji. On direktno utiče na efikasnost i transparentnost dok osigurava da se odluke i zadaci efikasno prenose kroz različite nivoe upravljanja. Važno je napomenuti da proces odobravanja utiče i na druge procese u kompaniji, kao što je proces razmene elektronskih dokumenata kao i na mogućnost kompanija da reaguju proaktivno na potencijalne rizike.

PCPress.rs Image

Odobravanje faktura – nekada i sada

U eri digitalne transformacije, kompanije se neumorno trude da optimizuju svoje poslovne procese kako bi ostale konkurentne. Do pre par godina unazad, kada su papirne fakture bile jedini validni format, proces odobravanja je gotovo podrazumevao gubitak značajne količine vremena. Faktura je morala da „proputuje“ kroz kompaniju, kroz više odeljenja, kako bi se prikupila sva odobrenja. Tokom tog „putovanja“, neminovno je bilo i čekanje na odgovor što je samo išlo u prilog neefikasnosti i nepouzdanosti – neretko se dešavalo da se neka faktura zagubi (ili prilog uz fakturu).

Danas proces odobravanja e-faktura, uz Unimaze Approval System izgleda potpuno drugačije – dovoljno je samo da ste korisnik Unimaze Platforme. Kompanije korišćenjem Unimaze Approval System-a, mogu postići značajne prednosti, uključujući ubrzavanje procesa odobravanja, smanjenje troškova i grešaka, te povećanje transparentnosti i zadovoljstva zaposlenih. Digitalizacija generalno omogućava bolju kontrolu nad procesima i olakšava praćenje usklađenosti sa internim polisama i zakonskim odredbama. Osim toga, sistem podržava donošenje preciznijih i pouzdanijih odluka kroz pristup relevantnim informacijama u realnom vremenu

Unimaze Approval System

Postojeći korisnici Unimaze Platforme, kojima je ovo rešenje namenjeno, su već mogli da se upoznaju sa benefitima korišćenja tehnologije e-faktura. Unimaze Approval System proširuje mogućnosti Unimaze Platforme kroz omogućavanje kompanijama da presele proces odobravanja e-faktura u digitalni svet.  Ovo konkretno za svaku kompaniju znači da mogu da:

  • Automatizuju proces odobravanja e-faktura
  • Centralizuju svu dokumentaciju i informacije potrebne za proces odobravanja
  • Jasno definišu role i permisije u sistemu
  • Lako prate status dokumenata koja su u procesu odobravanja

Budućnost je digitalna 

Digitalizacija procesa odobravanja više nije opcija, već neophodnost za kompanije koje teže efikasnosti i konkurentnosti. Unimaze Approval System uz Unimaze Platform je moćno rešenje koje kompanijama omogućava da prevaziđu izazove tradicionalnih metoda odobravanja i iskoriste prednosti digitalne ere. Korišćenjem ovog sistema, kompanije mogu ne samo da optimizuju svoje operacije, već i postaviti temelj za budući rast i inovacije. 

Ukoliko želite da saznate više o Unimaze Approval Systemu i Unimaze Platformi, posetite nas na www.unimaze.com/sr.  

Source link

Proces odobravanja, nekada papirnih a danas digitalnih odnosno e-faktura je jedan od važnijih procesa u svakoj kompaniji. On direktno utiče na efikasnost i transparentnost dok osigurava da se odluke i zadaci efikasno prenose kroz različite…