Ažurirajte svoj Windows računar | PC Press

Ako ste odlagali sledeće ažuriranje za Windows, sada je vreme da ga instalirate. Prošle nedelje, Microsoft je zakrpio prilično gadnu ranjivost u Windows 11 i 10 koja bi mogla da dovede vaš računar u opasnost kada je povezan na javnu Wi-Fi mrežu, kao što je ranije primetio The Register. 

PCPress.rs Image

Ranjivost (CVE-2024-30078) bi mogla dozvoliti hakerima da primene zlonamerni paket na uređaje povezane na iste Wi-Fi mreže na mestima kao što su aerodromi, kafići, hoteli ili čak radna mesta. Odatle, hakeri mogu daljinski da pokreću komande i dobiju pristup sistemu — sve bez interakcije korisnika ili autentifikacije. Microsoft je objavio bezbednosnu ispravku za pogođene verzije Windows -a 11. juna. 

Microsoft je ovu ranjivost označio kao „važnu“, što je druga najveća ocena ozbiljnosti bezbednosnih propusta u kompaniji. Čak i ako ne planirate da uskoro ponesete laptop sa sobom u kafić, ne bi trebalo da odlažete ovu izmenu. 

Izvor: TheVerge

Source link

Ako ste odlagali sledeće ažuriranje za Windows, sada je vreme da ga instalirate. Prošle nedelje, Microsoft je zakrpio prilično gadnu ranjivost u Windows 11 i 10 koja bi mogla da dovede vaš računar u opasnost…