Online ili lokalni nalog u Windows 11 – Da li će nas Microsoft ubediti u suprotno?

Postoje prednosti korišćenja Microsoft naloga na vašem Windows 11 računaru, posebno ako ste duboko ukorenjeni u Microsoft ekosistem.U nedavno ažuriranom dokumentu korisničke podrške, tehnološki gigant navodi nekoliko razloga za korišćenje Microsoft naloga umesto lokalnog naloga.

Njegovo korišćenje vam omogućava da povežete svoj računar sa Microsoft cloud uslugama, sinhronizujete fajlove između uređaja, pa čak i sinhronizujete svoje postavke na više računara, a tu su i određene sigurnosne prednosti, piše Windows Central.

Ipak, ne žele svi da koriste Microsoft nalog kada koriste računar i mnogi od korisnika zapravo preferiraju lokalni nalog. Microsoft, što nije iznenađujuće, preporučuje korišćenje Microsoft naloga, ali ironično, argumenti kompanije za njegovo korišćenje mogu zapravo ubediti neke ljude da koriste lokalni nalog. Evo glavnih razloga koje je naveo Microsoft:

Lokalni nalog se kreira na uređaju i ne zahteva internet konekciju za prijavu. On je nezavisan od drugih usluga i nije povezan sa cloud-om. Vaše postavke, fajlovi i aplikacije su ograničeni na taj jedini uređaj.

S druge strane, Microsoft nalog je povezan sa email adresom i lozinkom koju koristite sa Outlook.com, Hotmail, Office, OneDrive, Skype, Xbox i Windows. Kada se prijavite na svoj računar sa Microsoft nalogom, povezani ste sa Microsoft cloud uslugom, a vaše postavke i fajlovi se mogu sinhronizovati između različitih uređaja. Takođe možete koristiti taj nalog za pristup drugim Microsoft uslugama.

A šta kažu Windows 11 korisnici?

Za one u Microsoft ekosistemu, razlozi kompanije za korišćenje Microsoft naloga izgledaju uverljivo. Ali verujemo da postoje korisnici koji bi Microsoftove razloge protiv korišćenja lokalnog naloga videli kao pozitivne, a ne negativne.

Zanimljivo, iako Microsoft ima dokument korisničke podrške o tome kako preći sa Microsoft naloga na lokalni nalog, u njemu se ne navodi način za inicijalno podešavanje računara sa lokalnim nalogom. Prema njihovim uputstvima, možete ili podesiti računar sa Microsoft nalogom i zatim preći na lokalni nalog, ili jednostavno koristiti Microsoft nalog od starta. Ako želite da podesite Windows 11 bez Microsoft naloga, morate koristiti zaobilazne metode.

Frustrirajuće je što Microsoft korišćenje Microsoft naloga čini gotovo neophodnim za korišćenje Windows 11 računara. Verovatno jednako frustrirajuće kao i konstantni pokušaji da se vratite na Microsoft Edge nakon instalacije drugog internet pregledača, ili periodično serviranje ekrana sa podešavanjem koji se ne može preskočiti, a koji vas pokušava naterati da prihvatite podrazumevane stavke, a koje zadiru u način na koji mnogi korisnici žele da koriste svoj računar.

Microsoft je pod pritiskom regulative morao da popusti, odrekne se određenih praksi i korisnicima ponudi izbor, ali je očigledno da ih to neće sprečiti u pokušajima da isteraju svoje zamisli.

Source link

Postoje prednosti korišćenja Microsoft naloga na vašem Windows 11 računaru, posebno ako ste duboko ukorenjeni u Microsoft ekosistem.U nedavno ažuriranom dokumentu korisničke podrške, tehnološki gigant navodi nekoliko razloga za korišćenje Microsoft naloga umesto lokalnog naloga.…