Luma Dream Machine AI video generator koji možete isprobati besplatno

OpenAI Sora AI video generator bi mogao da se suoči sa najvećim konkurentom do sada. Lumin generator video sadržaja sa veštačkom inteligencijom, Dream Machine, izazvao je višesatna čekanja nakon velikog interesovanja za besplatnu javnu beta verziju softvera. Kako je potvrdila kompanija, veliki obim saobraćaja uzrokovao je duže vreme obrade video zapisa, ali se navodi da će nastaviti da povećavaju kapacitet softvera.

Dream Machine da kreira video zapise iz tekstualnih upita

Istaknuti kreatori AI video sadržaja i filmski stvaraoci su imali priliku da testiraju mogućnost Dream Machine-a da kreira video zapise iz tekstualnih upita i statičnih slika pre otvaranja javne beta verzije. Rani komentari su bili pozitivni, a i oni koji tek počinju da ga koriste smatraju ga izuzetno impresivnim. Ovo izaziva poređenja sa OpenAI-jem Sora, dok neki kažu da je već superiorniji.

Testovi iz drugih izvora pokazuju da je funkcija generisanja video zapisa iz teksta samo povremeno prikazivala ono što je traženo u upitu. Film je proizveden za samo nekoliko minuta i sadržao je materijale visoke rezolucije i detalja uz vrlo glatku akciju.

Kineska aplikacija ulazi u trku za generisanje AI video zapisa

Sa aplikacijom pod nazivom Kling, druga najveća kineska aplikacija za kratke video zapise, Kuaishou, nedavno je ušla u trku za kreiranje najboljeg AI video generatora. Aplikacija navodno proizvodi visokokvalitetne video zapise koristeći tekstualne upite.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Kling je trenutno u eksperimentalnom modu. Može da konvertuje tekstualne upite u 1080p video klipove do dva minuta dužine. Proizvođač tvrdi da Kling može proizvesti realistične i maštovite scene i podržava različite formate slike. Demonstracioni filmovi prikazali su različite scenarije, kao što su dečak koji jede hamburger i beli mačak koji vozi kroz gradske ulice.

Google Lumiere

Ove godine, Lumiere je bio jedan od prvih AI programa za generisanje video sadržaja koje je objavio Google. U ovom Google Research projektu predstavljena je nova Space-Time U-Net arhitektura, koja može proizvesti celokupno trajanje video zapisa u jednom prolazu modela.

Za razliku od drugih video modela koji generišu keyfrejmove praćene temporalnom super-rezolucijom, Lumiere koristi posebnu tehniku koja omogućava globalnu temporalnu konzistenciju.

Arhitektura kombinuje temporalno i prostorno smanjenje i povećanje uzoraka sa već treniranim modelom za difuziju teksta u sliku. Lumiere sada može obraditi podatke na različitim prostorno-vremenskim skalama i generisati video zapise sa punom frekvencijom slika i niskom rezolucijom. Revolucionarna Space-Time U-Net arhitektura može generisati video zapise u puno frejm-rejtu za upotrebe koje se kreću od konverzije slike u video i dodavanja sadržaja u video zapis, do kreiranja stilizovanog sadržaja.

Source link

OpenAI Sora AI video generator bi mogao da se suoči sa najvećim konkurentom do sada. Lumin generator video sadržaja sa veštačkom inteligencijom, Dream Machine, izazvao je višesatna čekanja nakon velikog interesovanja za besplatnu javnu beta…