Inovativno PC kućište koje se obavija oko ploče predstavljeno na Computexu

Možda najzanimljivije SFF (Small Form Factor) PC kućište na Computexu pojavilo se na štandu Newegga, sa smelim narandžastim akcentima i velikim AMD logotipom. Model 0 Flamingo iz Geometric Future (kompanija za koju  je rečeno da su je osnovali bivši zaposlenici InWin-a) je Mini ITX kućište koje bukvalno obavija vaš sistem, slično kao fascikla za papire ili pakovanje za sendvič. Ima mnogo ventilacionih otvora, veliki mrežasti krug na vrhu i male magnetne nogice tako da možete orijentisati kućište kako god želite.

Magneti u materijalu kućišta takođe pomažu pri sklapanju i držanju kućišta zajedno, zajedno sa malim pinovima koji se uklapaju u rupe, slično kao kod čvršćih bočnih panela na mnogim drugim kućištima. Manji krug na vrhu kućišta služi kao dugme za napajanje i daje taktilni klik kada se pritisne.

PC kućište koje daje ideju kako će računari izgledati u budućnosti

Model 0 Flamingo je napravljen od materijala nalik filcu za koji je predstavnik rekao da se koristi u enterijerima automobila, dizajniran da bude otporan na vatru i buđ. To znači da je verovatno mnogo manje izdržljiv od prosečnog čeličnog kućišta, ali pošto nećete redovno savijati i rasklapati kućište nakon što ga sastavite, verovatno i ne treba da bude.

Sa dimenzijama 8.1 x 20.5 x 20.8 cm, nema prostora za grafičku kartu, a tanko napajanje u stilu serverskih modela od 200 W koje dolazi uz kućište ionako ne bi moglo da je podrži. Takođe, nema prostora za ventilator osim onog na vašem vazdušnom hladnjaku, a potreban vam je kompaktni hladnjak jer je razmak iznad socketa samo 6 cm.

Najavljeno je da će Geometric Future Model 0 Flamingo kućište biti dostupno kasnije ove godine, po ceni između $90 i $110. Nadamo se da će biti bliže $90, jer koliko god ovo kućište bilo neobično i zabavno, ne deluje posebno premium, a njegov dizajn je prilično ograničen u pogledu kompatibilnih komponenti.

Ali ko zna, ako Flamingo bude uspešan, ili kompanija ponudi veći Model 1 sa više prostora za veći hladnjak, jače napajanje i jednu od Nvidia novih SFF-ready grafičkih kartica, prenosi Tomshardware.

Source link

Možda najzanimljivije SFF (Small Form Factor) PC kućište na Computexu pojavilo se na štandu Newegga, sa smelim narandžastim akcentima i velikim AMD logotipom. Model 0 Flamingo iz Geometric Future (kompanija za koju  je rečeno da…