Preklopni telefoni popularniji od Note uređaja // IT VESTI



Samsung-ova pionirska Galaxy Note serija prekinuta je 2020. godine kako bi se kompanija usmerila na Galaxy Fold model iz 2019. i Galaxy Z Flip iz 2020. godine. Ovo se možda činilo rizičnim potezom tada, ali se isplatilo – godišnja prodaja Samsung-ovih preklopivih telefona u Evropi sada je nadmašila stariju Note seriju.

Samsung Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5 su pušteni u prodaju u 38 evropskih zemalja 11. avgusta. Otkako su se pojavili, ova dva modela su premašila rane prodaje Galaxy Note serije, koja je takođe obično izlazila u avgustu.

Ovo nije samo privremeni trend – Samsung se poziva na procene stručnjaka iz industrije koji predviđaju da će se ove godine prodati preko 10 miliona Samsung preklopivih telefona (ovo uključuje Z Fold5 i Z Flip5, ali i starije modele).

„Naši najnoviji preklopivi telefoni prodaju se izuzetno brzo. Zapravo, godišnja prodaja naših preklopnih uređaja premašila je prodaju Note serije u Evropi“, rekao je Benjamin Braun, glavni marketing direktor kompanije Samsung Europe na Samsung konferenciji za novinare održanoj na IFA Berlin 2023.

Kada pogledamo generaciju iz 2023. godine, Galaxy Z Flip5 je popularniji uređaj među Evropljanima – prodaje se u odnosu 70:30 u korist njega. Što se tiče boja, najpopularnije opcije za Flip su Grafite i Menta. Ono što lokalno stanovništvo zaista voli kod ovog telefona je FlexCam, koji vam omogućava više fleksibilnosti pri snimanju, čak i ako nemate stativ.

Boje izbora za Fold su Phantom Black i Icy Blue. Sa novom Taskbar funkcijom i najtanijim S Pen-om do sada, horizontalni preklopivi telefon je dočekan sa oduševljenjem na Starom kontinentu. Smatra se snagom produktivnosti, što je nekada bila odlika Galaxy Note serije.



Source link

Samsung-ova pionirska Galaxy Note serija prekinuta je 2020. godine kako bi se kompanija usmerila na Galaxy Fold model iz 2019. i Galaxy Z Flip iz 2020. godine. Ovo se možda činilo rizičnim potezom tada, ali…