iPhone SE 4 bi ozbiljno mogao da ugrozi Android ponudu uz cenu manju od 500 dolara

Najnoviji izveštaji insajdera ukazuju da će predstojeći iPhone SE 4 imati sličnu cenu kao aktuelni SE model, uprkos tome što navodno dobija veliki redizajn, što bi moglo da predstavlja ozbiljnu konkurenciju za jeftinije Android telefone. S obzirom na to da iPhone SE 3 košta 429 dolara, to znači da bi i novi SE model mogao da ostane ispod cenovne granice od 500 dolara.

iPhone uređaji postaju sve skuplji, a jeftinija Apple linija iPhone SE igra važnu ulogu na tržištu početnog nivoa. Trenutni iPhone SE 3 košta 429 dolara, što je prilično povoljna cena, ali s obzirom na konvencionalni dizajn, uređaj deluje skupo. Međutim, prelaskom na veći ekran koji pokriva celu prednju stranu, uz Face ID i snažnije interne komponente, zvuči malo nerealno da će Apple zadržati isti cenovni rang.

Uprkos tome, jedan insajder tvrdi da će Apple verovatno zadržati cenu iPhone SE 4 ispod 500 dolara, što bi bila vrlo privlačna cena za krajnje korisnike, koja bi mogla ozbiljno da ugrozi konkurenciju. iPhone SE 4 će navodno imati dizajn iPhone 14 modela, što znači da će imati veći ekran od ivice do ivice i Face ID smešten u manjem izrezu ekrana.

Takođe, uređaj navodno prelazi sa starih LCD ekrana na OLED, što je velika prednost za budžetski iPhone. Na kraju, kompanija i ovde obezbeđuje USB-C port, čime će se konačno završiti korišćenje Lightning porta na iPhone modelima, piše Wccftech. iPhone SE 4 bi inače trebalo da izađe sledeće godine, ali to i dalje nije sigurno, ni zvanično, pa ove informacije treba prihvatiti uz dozu rezerve.

Source link

Najnoviji izveštaji insajdera ukazuju da će predstojeći iPhone SE 4 imati sličnu cenu kao aktuelni SE model, uprkos tome što navodno dobija veliki redizajn, što bi moglo da predstavlja ozbiljnu konkurenciju za jeftinije Android telefone.…