Odsek za softversko inženjerstvo na ETF-u obeležio 20. godišnjicu

Odsek za softversko inženjerstvo Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je ovog meeseca napunio 20 godina postojanja, a godišnjica je obeležena svečanošću u Rektoratu Univerziteta u Beogradu. Kako prenosi ekapija, studijski program je ove godine reakreditovan, uz osavremenjavanje nastavnog plana koji će uključiti veći fokus na napredne tehnike veštačke inteligencije, zaštitu i sigurnost softvera, kao i o tehnološko preduzetništvo.

Na ovaj studijski program je do sada upisano 2300 studenata, dok je za narednu generaciju predviđeno 180 upisnih mesta.

Šef Odseka za softversko inženjerstvo prof. dr Boško Nikolić na događaju je istakao da je među najvećim uspesima činjenica da diplomci sa ovog smera rade u nekim od najvećih tehnoloških kompanija na svetu, ili nastavljaju školovanje na najprestižnijim univerzitetima.

Odsek za softversko inženjerstvo spaja tradiciju ETF-a sa savremenim zahtevima i potrebama tržišta. Zajedno sa kolegama kontinuirano unapređujemo naš studijski program, tako da smo u okviru poslednje akreditacije povećali broj predmeta na kojima se izučava veštačka inteligencija, zaštita podataka i upravljanje softevrskim projektima.

Više od 100 diplomiranih studenata sa našeg odseka trenutno radi u velikim međunarodnim kompanijama kao što su Google, Amazon, Meta, Nvidia, Volvo, ali i u najvećim domaćim kompanijama. Pored toga, naši studenti osnivaju svoje firme i startapove. Posebno smo ponosni na činjenicu da su neki od bivših studenata doktorirali na prestižnim univerzitetima u svetu: MIT i Temple University u Sjedinjenim Američkim Državama, ETH Cirih, EPFL Lozana, Imperial College London i Univerzitet u Geteburgu.

Source link

Odsek za softversko inženjerstvo Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je ovog meeseca napunio 20 godina postojanja, a godišnjica je obeležena svečanošću u Rektoratu Univerziteta u Beogradu. Kako prenosi ekapija, studijski program je ove godine reakreditovan, uz…