Apple Vision Pro kreće u lansiranje van granica SAD, Kina među prvima na listi

Iako su predstavljene još prošlog juna, Apple Vision Pro AR/VR naočare krenule su u zvaničnu prodaju u februaru ove godine i to samo u SAD, ali sada ih kompanija sprema i za prodaju u drugim državama. To se vidi i prema tome što su one u Kini dobile 3C sertifikat, što znači da će tamo biti dostupne tokom ove godine, ali i dalje nema preciznih informacija o datumu lansiranja.

Dok se Apple suzdržava o dodatnim informacijama u vezi lansiranja Vision Pro naočara izvan SAD-a, Bloomberg izveštava da će planovi kompanije u vezi početka prodaje naočara u drugim zemljama, biti objavljeni nakon WWDC konferencije, koja se održava između 10. i 14. juna 2024. godine.

Ovo je u suprotnosti sa tvrdnjom koju je ranije izneo analitičar Ming-Či Kuo da će Apple lansirati Vision Pro izvan SAD pre WWDC-a. Osim Kine, insajderi očekuju da će Apple predstaviti Vision Pro u Australiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu, Singapuru, Južnoj Koreji i Velikoj Britaniji.

Bloomberg tvrdi da je stotine Apple-ovih maloprodajnih zaposlenih iz ovih zemalja navodno otputovalo u Kupertino kako bi prošli obuku o tome kako da demonstriraju Vision Pro kupcima, što ukazuje da će ove zemlje biti jedne od prvih na međunarodnom tržištu za Vision Pro.

Source link

Iako su predstavljene još prošlog juna, Apple Vision Pro AR/VR naočare krenule su u zvaničnu prodaju u februaru ove godine i to samo u SAD, ali sada ih kompanija sprema i za prodaju u drugim…