Gemini Nano će vas u sred telefonskog razgovora upozoriti da ste žrtva moguće prevare

Gemini Nano je najmanji Google jezičkih model (LLM), ali je dobio veliko unapređenje inteligencije, a kompanija je tokom svog uvodnog izlaganja na Google I/O 2024. događaju izjavila da će ova promena pomoći korisnicima da izbegnu prevare.

U stvari, postao je toliko pametan da će prepoznati i pomoći pojedincima da budu upozoreni i izbegnu situaciju u kojoj postaju žrtva prevaranata. Upozoriće ih na bilo kakvu opasnost koja bi mogla da se pretvori u noćnu moru i krađu njihovih dragocenih privatnih informacija kao što su broj socijalnog osiguranja ili podaci o računu u banci.

Gemini Nano postaje vaš lični savetnik i zaštitnik

Tokom demonstracije ove funkcije, nepoznati broj zove telefon korisnika i lažno mu saopštava da su sredstva na računu banke ugrožena i da ih treba prebaciti na bezbednu lokaciju. Upravo u tom trenutku, Google Gemini Nano će prekinuti razgovor, tako što će s punim pravom obavestiti korisnika da je poziv verovatno prevara i upozoravajući korisnika da banke nikada ne traže od vas da premestite svoj novac na drugo mesto, kako bi ga sačuvali.

Neke korisnike će ovakv poziv svakako uplašiti i mogu u takvoj situaciji doneti ishitrenu odluku kako bi osigurali da njihova sredstva budu na sigurnom. Oni će verovatno pratiti sva uputstva prevare i na kraju postati žrtva lopova i prevaranata.

Zbog toga bi za individualne korisnike, Gemini Nano mogao postati dobar digitalni prijatelj koji brine o njihovim najboljim interesima. Međutim, iako činjenica da program pazi na bezbednost svojih korisnika može biti vrlo jak argument u njegovu korist, takođe može dovesti do toga da se drugi korisnici osećaju prilično neprijatno. Zašto?

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Zato što neće svima biti drago saznanje da AI neprekidno prati i prisluškuje vaše pozive. Na sreću, Gemini Nano radi lokalno na Android pametnim telefonima, što znači da sa zvukom koji se obrađuje na pametnom telefonu, podaci ostaju na vašem uređaju i ne šalju se dalje na Google servere. Međutim, nikada niste sigurni kada se to može promeniti, ali uglavnom nikada bez vašeg znanja ili prethodnog upozorenja.

Na kraju krajeva, dobro je poznata činjenica da Google koristi tone korisničkih podataka kako bi poboljšao kvalitet svojih usluga, tako da će verovatno koristiti i ove informacije da bi nastavio u pravcu daljeg poboljšanja Gemini Nano AI funkcionalnosti, prenosi Wccftech.

Sve vesti sa ovogodišnje Google I/O konferencije možete da pratite na linku na našem sajtu.

Source link

Gemini Nano je najmanji Google jezičkih model (LLM), ali je dobio veliko unapređenje inteligencije, a kompanija je tokom svog uvodnog izlaganja na Google I/O 2024. događaju izjavila da će ova promena pomoći korisnicima da izbegnu…