Buduće AMD Ryzen 8050/9000 serije procesora neće podržavati rad na Windows 10 sistemu

Jedan kineski menadžer u kompaniji Lenovo, a koji se oglašava na Weibo društvenoj mreži, upozorio je korisnike da sledeća generacija AMD Ryzen 8050/9000 procesora, neće hteti da radi sa Windows 10 operativnim sistemom

Komentar se pojavio tokom rasprave o AMD Zen 5 IPC performansama. Čini se da je AMD sve karte bacio na rad svojih procesora sa Windows 11 24H2, što ima smisla s obzirom na svu buku oko NPU i AI akceleracije, a da ne spominjemo Strix Halo sledeće generacije za koji se priča da je prava zver po tom pitanju.

Takođe, u opticaju su informacije da bi sledeća linija AMD Zen 5 procesora mogla da napravi značajan skok u performansama od čak 40 % u pogledu IPC (broja izvršenih instrukcija po ciklusu). Međutim, prethodno pomenuti menadžer kompanije Lenovo je bio pomalo iznenađen, jer njihova test platforma pokazuje samo 10 posto unapređenja. Ova brojka je zasnovana na Cinebench R23 rezultatima dobijenim u radu pojedinačnog procesorskog jezgra, prenosi Fudzzila.

Nakon toga je pitao: „Odakle vam 40% ubrzanja? Video sam da je Zen 5 brži za 10% u poređenju sa Zen 4 IPC performansama, dok je u Cinebench R23 „singlecore“ testu ubrzanje bilo više od 10%. Pored toga, Windows10 entuzijasti, imajte na umu da počevši od Strix Point procesora, AMD više neće praviti drajvere za Windows 10 operativni sistem.”

Source link

Jedan kineski menadžer u kompaniji Lenovo, a koji se oglašava na Weibo društvenoj mreži, upozorio je korisnike da sledeća generacija AMD Ryzen 8050/9000 procesora, neće hteti da radi sa Windows 10 operativnim sistemom Komentar se…