Apple razvija prvi sklopivi telefon uz pomoć kompanije Samsung

Iako su informacije nezvanične i oskudne, ugovor koji je navodno potpisan između dva tehnološka giganta – kompanija Apple i Samsung – sugeriše da je sklopljen dogovor o razvoju sklopivih uređaja. To znači da bi u budućnosti trebalo da vidimo savitljivi iPhone, čiji će ekran da obezbedi Samsung Display.

Jedina stvar koja se ne može naslutiti je odgovor na pitanje koji će uređaj biti prvi sa preklopnim ekranom od proizvođača iPhone-a. Navodno, glasine koje su vezane za ovu temu ukazuju da bi to mogao da bude sklopivi MacBook ili iPad, dok drugi tvrde da je u pitanju iPhone. Definitivno, šta god da je slučaj, zanimljivo je da su obe kompanije sada po svemu sudeći u dogovoru i da će Apple izbaciti na tržište sklopivi uređaj u nekom trenutku.

Što se tiče nekog vremenskog okvira za lansiranje sklopivog iPhone uređaja, teško je poverovati da je septembar obećavajući rok. Apple je upravo objavio novi iPad Air i iPad Pro, tako da je malo verovatno da će biti skorijih najava u vezi sa sklopivim uređajima. Pretpostavka je da bi kompanija Apple eventualno mogla da objavi jedan od sklopivih uređaja prilikom lansiranja iPhone 16, mada i to treba uzeti sa izvesnom dozom rezerve, piše WccfTech.

Uostalom, šta god da je slučaj, Samsung Galaxy Z Fold i Flip linije tako dobijaju novu konkurenciju od strane kompanije Apple, a tržište će verovatno ući u novu eru pametnih telefona sa sklopivim iPhone-om. Za sada nema dovoljno informacija i detalja, ali sklopivi iPhone može da deluje kao prava stvar.

Source link

Iako su informacije nezvanične i oskudne, ugovor koji je navodno potpisan između dva tehnološka giganta – kompanija Apple i Samsung – sugeriše da je sklopljen dogovor o razvoju sklopivih uređaja. To znači da bi u…